Ukrajinské sily zadržali desať ruských výsadkárov, tvrdí Kyjev

TA3 TASR
26.8.2014 11:00

Ukrajinská armáda zadržala v Doneckej oblasti desať ruských výsadkárov. Potvrdilo to ukrajinské ministerstvo obrany. Vojaci mali pri sebe osobné doklady a zbrane, ale boli v neoznačených uniformách. Zajatci údajne prekročili hranice omylom a pri zatýkaní nekládli odpor. O tom, že ruskí vojaci, či ruská vojenská technika preniká na Ukrajinu sa špekuluje neustále.

Podľa Ukrajinskej bezpečnostnej služby (SBU) Rusi prekročili hranicu v konvoji desiatok obrnených pechotných vozidiel, uviedla agentúra Reuters. Podľa nej ukrajinské bezpečnostné zložky zverejnili aj video s vojakmi. Jeden z nich, ktorý sa predstavil ako Ivan Milčakov, povedal: "Nevidel som, kde sme prekročili hranicu. Povedali nám, že ideme na trojdňový, 70-kilometrový pochod."

Ukrajinský minister obrany Valerij Heletej komentoval incident takto: "Oficiálne sú na vojenskom cvičení v rôznych kútoch Ruska. V skutočnosti sa podieľajú na vojenskej agresii proti Ukrajine."

Heletej na Facebooku napísal, že rodiny výsadkárov už dlho "nie sú s nimi v kontakte a nevedia, kde sa nachádzajú". Zároveň vyzval rodiny zadržaných: "Zoberte si ich z Ukrajiny, kde sú nútení umierať za súkromné záujmy hŕstky ľudí v Kremli, ktorým je ľahostajný ich osud, ako aj osud vašej krajiny."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok