Di María bude najdrahším hráčom Premier League

SITA
26.8.2014 08:52

Argentínsky stredopoliar Ángel di María bude od utorka hráčom Manchestru United, kam prestúpi za 59,7 milióna až 63,9 milióna libier z Realu Madrid. Stane sa najdrahším hráčom histórie Premier League, zatiaľ žiaden anglický klub nezaplatil za prestup podobnú sumu.

Di María bude najdrahším hráčom Premier League
SITA, AP

Oba zainteresované kluby sa už podľa BBC a Sky Sports dohodli na transfere, hráč je vraj od pondelkového večera v Manchestri a absolvoval lekársku prehliadku. Di Maríov prestup oficiálne potvrdia v utorok.

Doterajší prestupový rekord Premier League držala od roku 2011 Chelsea, ktorá zaplatila Liverpoolu za Fernanda Torresa 50 miliónov libier. V Manchestri doteraz najviac financií dali za Juana Matu, ktorého kúpili v januári 2014 z Chelsea za 37,1 milióna libier.

Di María požiadal vedenie "bieleho baletu" o výmenu do iného mužstva a odmietol podpísať novú zmluvu. Strieborný medailista z tohtoročných majstrovstiev sveta v Brazílii bol súčasťou Realu uplynulé štyri sezóny. Zmluvu mal do roku 2018. Angažovaním Jamesa Rodrígueza a Toniho Kroosa sa zvýšila konkurencia medzi stredopoliarmi kráľovského klubu a Di María prišiel o miesto v zostave. Odchod Argentínčana z tímu úradujúceho víťaza Ligy majstrov už medzičasom potvrdil aj tréner "bieleho baletu" Carlo Ancelotti, ktorý povedal, že Di María sa rozlúčil so svojimi spoluhráčmi.

Dvadsaťšesťročný Argentínčan získal v Reale raz ligový titul, v minulej sezóne triumfoval v Lige majstrov i európskom Superpohári, dvakrát sa radoval zo Španielskeho pohára. Do Madridu prišiel z Benficy Lisabon za 25 miliónov eur. Od roku 2010 odohral za tím zo San Bernabéua 124 ligových stretnutí, v ktorých strelil 22 gólov. Futbalovo Di María vyrastal v Rosariu Central. Päťdesiatdvanásobný argentínsky reprezentant je olympijský víťaz 2008 a majster sveta do 20 rokov 2007.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok