Cenu Emmy za najlepšiu komédiu získal seriál Moderná rodina

TA3
26.8.2014 07:45

Americkú televíznu cenu Emmy za nejlepšiu komédiu si odniesol seriál Moderná rodina, prestížne ocenenie získal už piatykrát za sebou. V kategórii najlepší dramatický seriál uspel seriál Perníkový otec. Ceny Emmy, ktoré sú považované za obdobu filmových Oscarov, sa odovzdávali v Los Angeles v pondelok večer miestneho času.

Jim Parsons, alias Sheldon Cooper zo seriálu "Teória veľkého tresku", v noci nadnes získal už svoju štvrtú cenu Emmy. Informovala o tom agentúra DPA.
Štyridsaťjedenročný Texasan sa stal víťazom v kategórii hlavná úloha v komediálnom seriáli. Sheldon Cooper je geniálny, ale zároveň čudácky a trochu arogantný vedec. Ako tvrdí v jednej epizóde: "Moja autobiografia sa bude volať 'Niet za čo, ľudstvo'."

Parsons sa štvrtou cenou Emmy v kariére dostal do spoločnosti legiend ako Kelsey Grammer či Michael J. Fox, pripomína agentúra AP. Cenu pre najlepšiu herečku v hlavnej úlohe v komediálnom seriáli si odniesla 53-ročná Julia Louis-Dreyfusová za rolu v seriáli "Veep" televízie Sky Atlantic HD, kde hrá viceprezidentku USA. Dreyfusová, ktorá získala toto ocenenie už tretí raz v rade, vyvolala v sále salvy smiechu, keď sa zastavila pri hviezde seriálu "Breaking Bad" Bryanovi Cranstonovi a vymieňala si s ním náruživé "akože" bozky.

Seriál "Breaking Bad" takisto neobišiel naprázdno - triumfoval v kategórii dráma, a to už po druhý raz za sebou. No a samotný Cranston dostal už štvrté ocenenie pre najlepšieho herca v tejto kategórii. Cenu pre najlepšiu herečku v dramatických seriáloch si po druhý raz v kariére odnáša Julianna Marguliesová ("The Good Wife").

Seriál televízie ABC "Modern Family" bodoval na ceremónii vďaka najlepšiemu režisérovi komediálneho seriálu (Gail Mancusová) a najlepšiemu hercovi vo vedľajšej úlohe (Ty Burrell). Cena za najlepšie zvládnutú ženskú vedľajšiu úlohu v komediálnom seriáli putovala do rúk Allison Janneyovej za rolu v seriáli CBS "Mom". Janneyová už predtým mala na konte jednu Emmy - za hosťovanie v seriáli "Masters of Sex".

Cenu za najlepší komediálny scenár dostal Louis C.K. za seriál FX Network "Louie". Najlepšou reality súťažou sa stal program CBS "The Amazing Grace". Seriál "Sherlock: His Last Vow" od PBS kraľoval medzi miniseriálmi, filmami a dramatickými seriálmi - získal ocenenie pre najlepší scenár (Stephen Moffat), hlavnú mužskú rolu (Benedict Cumberbatch) a vedľajšiu mužskú rolu (Martin Freeman).

Zdatne mu sekundovali seriály od FX "American Horror Story: Coven" - s najlepšou herečkou v hlavnej úlohe (Jessica Langeová) a najlepším výkonom vo vedľajšej ženskej role (Kathy Batesová) - a "Fargo" s najlepšou réžiou (Adam Bernstein) a cenou pre najlepší miniseriál. Cenu pre najlepší film dostala snímka "The Normal Heart" od HBO.

Moderátor večera Seth Meyers podpichol svoju materskú televíziu NBC a ostatné televízne stanice za to, že sa nechali na udeľovaní cien Emmy zatieniť menšími káblovými spoločnosťami a internetovými televíziami ako Netflix. Meyers nešetril ani MTV, ktorá v nedeľu rozdávala MTV Video Music Awards. Podľa Meyersa sa však MTV už aj tak vlastne nešpecializuje na videoklipy.

"To je ako keby nejaká veľká televízia hostila udeľovanie cien, ktoré by všetky skončili u kábloviek a Netflixu. To by bolo strelené," vtipkoval Meyers.

emmy 1.jpg
emmy 2.jpg
grammy 3.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok