Kozák nominoval proti Malte a Ukrajine 25 hráčov

TASR TA3
25.8.2014 16:03

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák nominoval na blížiaci sa prípravný zápas s Maltou a prvý kvalifikačný duel o postup na EURO 2016 na Ukrajine 25 hráčov. Medzi nimi sú aj štyria futbalisti z najvyššej domácej súťaže Fortuna liga vrátane dvojice z majstrovského Slovana Erik Čikoš, Róbert Vittek.

Kozák nominoval proti Malte a Ukrajine 25 hráčov
SITA

"Nie všetci hráči sú v poriadku. Gyömbér má menšie problémy, preto sme nomináciu rozšírili o jedného hráča a Škrtel ako kapitán mužstva nebude k dispozícii na zápas s Ukrajinou, ale chcel som, aby bol na prvom zraze pred novou kvalifikáciou," uviedol na webe SFZ Kozák. Stopér FC Liverpool si musí "odsedieť" trest z uplynulej kvalifikácie.

Najvyššia domáca súťaž má v reprezentačnom výbere tentoraz štvorčlenné zastúpenie. Vitteka s Čikošom dopĺňa žilinské duo Jozef Piaček a Viktor Pečovský. "Pozorne sledujeme našu ligu. Myslím si, že všetci nominovaní podávajú dobré výkony a patria do reprezentácie. Stav Roba Vitteka po zdravotnej stránke nie je najlepší, ale v Slovane sa dostáva do hry a keď príde na ihrisko, je ho cítiť a je platný. Po rozhovore s ním sme sa dohodli, že príde do reprezentácie," dodal Kozák.

Slovenský kormidelník sa na štart zápolení o účasť na EURO teší: "Boli sme spolu rok. Vykryštalizovali sa nám hráči, ktorí v reprezentácii odovzdávali poctivé výkony. Osobne sa teším na novú kvalifikáciu. Futbal je o súťažení, emóciách a adrenalíne, a to prinášajú len kvalifikačné zápasy."

Slováci štartujú kvalifikáciu o postup na kontinentálny šampionát v pondelok 8. septembra o 20.45 h na Ukrajine. Dejiskom duelu bude aj napriek nepriaznivej politickej situácii Kyjev. Generálku absolvujú o štyri dni skôr v Žiline, kde o 18.20 privítajú Maltu. Informoval oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Nominácia trénera SR Jána Kozáka na zápasy s Maltou a Ukrajinou:
brankári: Ján Mucha (FC Samara), Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň), Ján Novota (SK Rapid Viedeň)
obrancovia: Peter Pekarík (Hertha BSC Berlín), Martin Škrtel (FC Liverpool), Norbert Gyömbér (Catania Calcio), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva), Ľubomír Michalík (FC Kajrat Almaty), Jozef Piaček (MŠK Žilina), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad), Erik Čikoš (ŠK Slovan Bratislava), Michal Breznaník (AS Sparta Praha)
stredopoliari: Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Karim Guédé (SC Freiburg), Juraj Kucka (FC Janov), Filip Kiss (Ross County FC), Stanislav Šesták (VfL Bochum), Marek Hamšík (SSC Neapol), Vladimír Weiss (Lekhwiya SC), Róbert Mak (PAOK Solún), Miroslav Stoch (Al-Ain FC)
útočníci: Michal Ďuriš (FK Mladá Boleslav), Jakub Sylvestr (1. FC Norimberg), Róbert Vittek (ŠK Slovan Bratislava), Adam Nemec (1. FC Union Berlín)

náhradníci
brankári: Dušan Kuciak (Legia Varšava), Martin Dúbravka (Esbjerg fB), Dušan Perniš (ŠK Slovan Bratislava)
obrancovia: Pavol Farkaš (FK Gabala), Lukáš Štetina (Dukla Praha), Martin Juhar (SK Slavia Praha)
stredopoliari: Ján Vlasko (FC Spartak Trnava), František Kubík (AS Trenčín), Filip Hološko (Besiktas Istanbul), Tomáš Ďubek (FC Slovan Liberec)
útočníci: Marek Bakoš (FC Viktoria Plzeň), David Depetris (FC Monarcas Morelia)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok