Druhú etapu Vuelty vyhral Bouhanni

SITA TA3
24.8.2014 21:35

Francúz Nacer Bouhanni sa stal víťazom nedeľňajšej 2. etapy cyklistických pretekov Vuelta a Espaňa, ktorá viedla z Algecirasu do San Fernanda a merala 174,4 km. V hromadnom špurte pelotónu sa jazdec tímu FDJ.fr pred Johnom Degenkolbom a Robertom Ferrarim. Peter Sagan sa do súboja o etapový triumf nezapojil, keďže sa snažil pomôcť k úspechu tímovému kolegovi Oscarovi Gattovi.

Dvadsaťštyriročný Žilinčan finišoval v pelotóne na 46. mieste a v celkovom poradí mu patrí 12. priečka. Martin Velits z Omegy Pharma-Quick Step obsadil v nedeľu 62. pozíciu a celkovo je na 51. stupienku. Do červeného dresu vedúceho muža Vuelty sa po druhej etape dostal jeden z favoritov Alejandro Valverde. Jazdec Movistaru vedie pred tímovými kolegami Nairom Quintanom a Andreypom Amadorom, štvrtý je líder po prvom dni Jonathan Castroviejo.

V poradí druhá etapa Vuelty mala takmer rovinatý priebeh. Na 198-členný pelotón čakalo hneď v úvode stúpanie, v ktorom sa zrodil prvý úspešný únik. Postupne sa vpredu vyprofilovala skupina v zložení Javier Aramendia (Caja Rural), Janse Van Rensburg (MTN Qhubeka), Valerio Conti (Lampre-Merida) a Romain Hardy (Cofidis). Kvarteto si vytvorilo na pelotón päťminútový náskok, ale potom sa začal rozdiel znižovať. Necelých 20 km pred cieľom dostihol balík aj posledného muža z úniku Van Rensburga a vpredu sa začali formovať šprintérske tímy. Peter Sagan v závere pracoval pre Oscara Gatta a nezapojil sa do záverečného šprintu, v ktorom sa presadil Nacer Bouhanni.

"Na Vuelte nie je veľa etáp pre šprintérov. Chceli sme vyhrať aspoň jednu etapu, čo sa teraz podarilo a môže z nás opadnúť tlak. Dnes je to víťazstvo celého tímu, pretože veľmi dobre pracoval počas celého dňa a pripravil mi veľmi dobrú pozíciu," povedal v prvej televíznej reakcii Bouhanni.

Výsledky - Vuelta a Espaňa:

2. etapa (Algeciras - San Fernando, 174,4km): 1. Nacer Bouhanni (Fr.) FDJ.fr 4:01:30 h, 2. John Degenkolb (Nem.) Giant - Shimano, 3. Roberto Ferrari (Tal.) Lampre Merida, 4. Jasper Stuyven (Belg.) Trek Factory, 5. Francesco Lasca (Tal.) Caja Rural Seguros, 6. Oscar Gatto (Tal.) Cannondale, ... 46. Peter Sagan (SR) Cannondale, 62. Martin Velits (SR) Omega Pharma - Quick Step všetci čas ako víťaz

Poradie po 2. etape: 1. Alejandro Valverde (Šp.) Movistar 4:15:43 h, 2. Nairo Quintana (Kol.) Movistar,3. Andrey Amador (Kost.) Movistar, 4. Jonathan Castroviejo (Šp.) Movistar, 5. Imanol Erviti (Šp.) Movistar, 6. Gorka Izagirre (Šp.) Movistar všetci rovnaký čas, ... 12. Peter Sagan (SR) Cannondale +6 s, 51. Martin Velits (SR) Omega Pharma - Quick Step +26

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok