Pekarík je hrdý kapitán, vstup do sezóny ho sklamal

SITA
24.8.2014 11:25

Ani herná dominancia a dvojgólový náskok nestačili futbalistom berlínskej Herthy na víťazstvo v ich otváracom zápase nemeckej bundesligy 2014/2015. Mužstvo kapitána Petra Pekaríka v sobotu iba remizovalo s Werderom Brémy 2:2

Pekarík je hrdý kapitán, vstup do sezóny ho sklamal
SITA

"Vstup do sezóny sme si rozhodne predstavovali ináč. Začali sme skvele, mali sme hru absolútne pod kontrolou, Brémy sme k ničomu nepustili. Ujali sme sa vedenia, krátko po zmene strán sme pridali druhý pekný gól a naďalej sme mali navrch. Prišla však štandardná situácia, z ktorej sme inkasovali a hneď po nej druhýkrát," rozhovoril sa pre agentúru SITA 27-ročný slovenský reprezentant v mixzóne Olympijského štadióna, v hľadisku ktorého sa v slnečné popoludnie zišlo 59 762 divákov.

Nemecký útočník Julian Schieber, ktorý posilnil "modro-bielych" z konkurenčnej Borussie Dortmund, v 16. minúte otvoril skóre a krátko po zmene strán udrel druhýkrát. V rozpätí troch minút však bolo vyrovnané, presadili sa konžský obranca Assani Lukimya-Mulongoti a zakrátko aj Argentínčan Franco Di Santo prezývaný "malý Crespo".

"Tréner bol s prvým polčasom absolútne spokojný. Cez prestávku nás nabádal, aby sme pokračovali v nasadení, kombinačnej hre, boli rýchli na krídlach a pokúsili sa streliť poisťujúci gól. Podarilo sa nám to, ale súper skoro odpovedal a o tri minúty vyrovnal. Brémy potom prehustili priestor na vlastnej polovici a veľmi ťažko sa cez nich dostávalo," pokračoval Pekarík, ktorý na pravom kraji obrany odohral celý zápas. "Vzhľadom na jeho priebeh je obrovská škoda, že to takto dopadlo. Túžili sme vykročiť do sezóny víťazstvom. Tréner nám bude určite vyčítať, že náskok 2:0 musíme udržať, či už peknou hrou alebo bojovnosťou. Nemôžeme inkasovať v rozpätí pár minút - a dvakrát. Malým pozitívom je, že sme prvý zápas ročníka neprehrali, ale prevláda v nás rozhodne sklamanie."

Mužstvo Hertha BSC prešlo v lete výraznými zmenami, predovšetkým ho opustil elitný kolumbijský kanonier Adrián Ramos, ktorý zamieril do Borussie Dortmund. "Do ofenzívy prišlo päť nových futbalistov. Na ihrisku ich bolo aj teraz cítiť, sú nositeľmi kvality, presadzovali sa po krídlach, Schieber dal dva góly a robil v súperovej obrane poriadny vietor. K nám do defenzívy pribudol skúsený Holanďan Johnny Heitinga, do zadných radov vnáša potrebný pokoj a rozvahu. Myslím si, že celkovo budeme silnejší ako v minulej sezóne," domnieva sa Pekarík, ktorého rameno zdobila kapitánska páska. "Je obrovská pocta viesť bundesligové mužstvo. Vážim si to a som na to hrdý. Viem, že to je len dočasné, kým sa náš kapitán Fabian Lustenberger vráti, ale rád mu potom pásku odovzdám naspäť a budem mu 'kryť chrbát'. Okrem tradičných povinností mi teraz pribudli najmä rozhovory," podotkol Žilinčan, ktorý je v berlínskej Herthe dva roky. Predtým ako hráč Wolfsburgu hosťoval v tureckom Kayserispore, s VfL sa tešil z majstrovského titulu v roku 2009. Pred odchodom do Nemecka dlhé roky pôsobil v rodnej Žiline.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok