Rybáriková vo finále nestačila na Kvitovú

SITA
23.8.2014 23:26

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková si zatiaľ nepripísala do zbierky úspechov piaty turnajový titul z hlavného ženského okruhu. V sobotňajšom finále dvojhry na turnaji WTA Connecticut Open v americkom New Havene (dotácia 710 000 USD, tvrdý povrch, Premier) nenasadená Rybáriková nestačila na turnajovú dvojku z Česka Petru Kvitovú a podľahla jej za 69 minút 4:6, 2:6.

Kvitová bola agresívnejšia, behavejšia a celkovo po všetkých stránkach lepšia. Češka dominovala vo víťazných úderoch 31:6 a 20 z 24 nábehov k sieti premenila na víťazné lopty.

Pre 25-ročnú Rybárikovú to bolo šieste finále na okruhu WTA, jej aktualizovaná bilancia je 4 víťazstvá - 2 prehry. Proti o 17 mesiacov mladšej už dvojnásobnej wimbledonskej šampiónke Kvitovej odohralaRybáriková piaty zápas a zaznamenala štvrtú prehru.

"Chcem pogratulovať Petre k víťazstvu na turnaji. Hrala výborne, je pravá šampiónka na kurte, aj skvelý človek. Ja mám za sebou tiež vydarený týždeň s dobrými výsledkami. Najväčšie poďakovanie za toto finále patrí môjmu trénerovi Martinovi Ležákovi, s ktorým sme začali spoluprácu len pred niekoľkými týždňami," uviedla na slávnostnej ceremónii po finále Rybáriková.

Ľaváčka Kvitová v generálke na US Open dosiahla trinásty kariérny titul vo dvojhre a zaradila sa medzi favoritky záverečného grandslamového turnaja sezóny. V New Havene bola tretí rok v rade vo finále a po edícii 2012 vybojovala druhé celkové víťazstvo. To aktuálne získala absolútne suverénne, keď v štyroch zápasoch nepustila súperkám ani jeden set a odovzdala dovedna len 18 gemov.

Češka získala prémiu 120 000 USD a 470 bodov do rebríčka, zdolanej finalistke zo Slovenska pribudne 64 000 USD a 305 bodov do rebríčka. Kvitová zostane po turnaji v New Havene svetovou štvorkou rebríčka, aleRybáriková by zo 68. miesta mala vyskočiť späť do najlepšej päťdesiatky. Postupom do finále sa stala najúspešnejšou Slovenkou na turnaji v New Havene vo dvojhre. Doteraz ňou bola Daniela Hantuchová, ktorá v roku 2002 dokráčala do semifinále.

Dvojhra žien - finále:

Petra Kvitová (ČR-2) - Magdaléna Rybáriková (SR) 6:4, 6:2 za 69 minút

Už v úvodnej hre zápasu mala slovenská hráčka prvú šancu ísť do brejku, ale Kvitová si podržala podanie. Až do šiesteho gemu si obe tenistky bez problémov držali podanie a potom prvá zaváhala Rybáriková. Po nepresnom forhende z defenzívy prehrávala 2:4. Kvitová získala prevahu, zvýšila na 5:2 a pri podaníRybárikovej si vypracovala dva setbaly. Slovenka zlepšeným servisom aj chybou súperky odvrátila hrozby straty setu. Znížila neskôr aj na 4:5, keď česká hráčka netrpezlivo zakončovala z nepripravených pozícií. Kvitová však nepoľavila v agresivite ani na returnoch a napokon set získala po treťom premenenom setbale pri podaní súperky za 40 minút 6:4.

Aj v druhom dejstve sa Kvitovej vydaril brejk v šiestom geme na 4:2 a znova ho potvrdila na 5:2. Na rozdiel od prvého setu sa slovenská hráčka už nezmohla na odpor a Kvitová pri podaní Rybárikovej skvelým returnom po 69 minútach premenila hneď prvý mečbal.

Finálové účasti Magdalény Rybárikovej na turnajoch WTA vo dvojhre:

víťazstvá (4)
2013 a 2012 - Washington (tvrdý povrch), 2011 - Memphis(tvrdý povrch), 2009 - Birmingham (tráva).
prehry vo finále (2): 2014 - New Haven (tvrdý povrch), 2011 - Kuangčou (tvrdý povrch)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok