Saganov tím vo Vuelte druhý v časovke

SITA
23.8.2014 22:25

Slovenský cyklista Peter Sagan s kolegami z družstva Cannondale obsadil 2. miesto v tímovej časovke na 12,6 km v Jereze de la Frontera na pretekoch Vuelta a Espaňa. Dvadsaťštyriročný Žilinčan už vie, aké je to vyhrať na Vuelte, pri svojom doteraz jedinom štarte v roku 2011 sa tešil z troch triumfov.

Saganov tím vo Vuelte druhý v časovke
SITA/AP

Jazdci Cannondale so Saganom zvládli trať za 14:19 min a o šesť sekúnd prehrali so zoskupením Movistar. Španielske družstvo malo vydarenú druhú polovicu časovky, na medzičase zaostávalo za Cannondale o 5 sekúnd, posledných 6,1 km však zvládlo o 11 sekúnd rýchlejšie ako taliansky tím. Tretiu priečku obsadilo zoskupenie Orica GreenEdge. Prvým vedúcim mužom 69. ročníka Vuelty sa stal Jonathan Castroviejo, ktorý ako prvý prešiel z družstva Movistar cez cieľovú pásku.

Sagan je celkovo jedenásty. Druhý slovenský zástupca Martin Velits bol s Omegou Pharma - Quick Step piaty, Púchovčan prišiel do cieľa so stratou na svojich kolegov a celkovo je s odstupom 26 sekúnd 70. Castroviejo si oblečie červený dres vedúceho muža Vuelty druhýkrát v kariére. V roku 2012 ho mal na sebe rovnako po triumfe v tímovej časovke. "Na Vuelte máme veľkú motiváciu, keďže máme v tíme Alejadra Valverdeho i Naira Quintanu. Sme veľmi spokojní s dnešným výkonom, nečakali sme, že by sme mohli vyhrať. Bola to ťažká a technicky náročná časovka. Dali sme do toho všetko, išli sme výborne a výsledok nás trocha prekvapil," uviedol v prvej televíznej reakcii Castroviejo.

Dvojica Valverde, Quintana získala v tímovej časovke na svojich najväčších súperov v boji o celkové prvenstvo cenné sekundy. Rigoberto Urán stráca jedenásť, Alberto Contador devätnásť, Samuel Sánchez 21, Christopher Froome 27 a Joaquín Rodríguez 38 sekúnd.

Výsledky - Vuelta a Espaňa:

1. etapa (Jerez de la Frontera - Jerez de la Frontera, tímová časovka na 12,6 km): 1. Movistar 14:13 min, 2. Cannondale +6 s, 3. Orica GreenEdge +6, 4. Trek Factory +9, 5. Omega Pharma - Quick Step +11, 6. Giant Shimano +16

Poradie po 1. etape: 1. Jonathan Castroviejo (Šp.) Movistar 14:13, 2. Alejandro Valverde (Šp.) Movistar, 3. Andrey Amador (Kost.) Movistar, 4. Imanol Erviti (Šp.) Movistar, 5. Javier Moreno (Šp.) Movistar, 6. Nairo Quintana (Kol.) Movistar, ... 11. Peter Sagan (SR) +6 s, 70. Martin Velits (SR) Omega Pharma - Quick Step +26

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok