Modlím sa za všetkých obyvateľov SR, odkázal pápež z paluby lietadla

TA3
19.8.2014 09:18

Svätý Otec František sa modlí za všetkých obyvateľov Slovenska. Uvádza sa to v správe, ktorú poslal pápež prezidentovi SR Andrejovi Kiskovi, keď prelietal v pondelok ponad Slovensko.

Modlím sa za všetkých obyvateľov SR, odkázal pápež z paluby lietadla
SITA/AP

Pozdrav Svätého Otca Františka prezidentovi a občanom Slovenskej republiky z paluby letu KAL9927 počas preletu ponad Slovenskú republiku bol tlmočený prostredníctvom komunikácie pilotov lietadla Boeing 777 a riadiacich letovej prevádzky. „Korean Air 9927. Mám správu od pápeža prezidentovi Slovenskej republiky. Správa bude trvať približne jednu minútu. Keď letím ponad Slovensko, pri svojom návrate z Kórey, posielam Vašej Excelencii a všetkým obyvateľom Slovenska svoje najlepšie priania a uistenie o mojich modlitbách za všetkých obyvateľov Slovenska. Koniec,“ uvádza sa v správe. Agentúru SITA o tom informovala Tlačová kancelária Konferencie biskupov

Svätý Otec František podobnú správu poslal aj 13. augusta, keď letel do Južnej Kórey. Aj vtedy počas preletu nad územím Slovenskej republiky zaslal prezidentovi Andrejovi Kiskovi správu: „Keď prelietam ponad Slovensko na mojej ceste do Kórey, posielam srdečný pozdrav Vašej Excelencii a Vašim spoluobčanom. Zvolávajúc na vás všetkých požehnanie Všemohúceho Boha, modlím sa, aby v krajine prekvitali pokoj a prosperita“. Pozdrav hlavám štátov krajín, nad ktorými prelieta pápež, je tradíciou.

Pápež František bol na historickej návšteve Kórejského polostrova. Súčasťou jeho päťdňového programu bola okrem iného aj veľká omša v centre Soulu za zjednotenie 60 rokov rozdeleného polostrova, stretnutie s obeťami sexuálneho zneužívania zo strany japonských vojakov počas druhej svetovej vojny či stretnutie s rodinami obetí aprílového potopenia trajektu. Ku kresťanstvu sa hlási 30 percent Juhokórejčanov, väčšinu však tvoria evanjelici. Vedenie katolíckej cirkvi koncom júna potvrdilo, že pápež František príde do juhovýchodnej Ázie aj v polovici januára, keď zavíta na Srí Lanku a Filipíny. Pontifik počas svojich prvých 18 mesiacov na čele cirkvi zatiaľ vycestoval do Brazílie a na Blízky východ. V júni oznámil zámer vydať sa na svoju prvú cestu v rámci Európy, do Albánska.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok