Slovenským plavcom útok na finále nevyšiel, Listopadová opäť v osobáku

TASR
18.8.2014 19:34

Pondelňajší útok na finálovú účasť na majstrovstvách Európy v dlhom bazéne v Berlíne dvojici slovenských plavcov Tomášovi Klobučníkovi a Kataríne Listopadovej nevyšiel. Klobučník skončil v semifinále na 100 m prsia dvanásty, Listopadová v šprinte na 50 m motýlik 15.

Slovenským plavcom útok na finále nevyšiel, Listopadová opäť v osobáku
TASR

Úradujúca najlepšia plavkyňa SR za rok 2013 Listopadová v popoludňajšom semifinále zaplávala čas 26,83 sekundy v novom osobnom rekorde, no medzi elitnú osmičku starého kontinentu sa neprebojovala. Zverenka nemeckého trénera Dirka Langeho zaostala za slovenským rekordom Martiny Moravcovej o 37 stotín sekundy.

Členka VŠC Dukla Banská Bystrica postúpila do semifinále z dopoludňajšej rozplavby z 15. priečky v redukovanom poradí. Čas Slovenky 26,95 bol totiž až 17. najrýchlejší, ale pred ňou boli až štyri reprezentantky Francúzska, pričom do semifinále mohli prejsť len dve. Ako najrýchlejšia postúpila do utorňajšieho finále Švédka Sarah Sjöströmová v rekorde šampionátu 24,87.

Najlepší slovenský plavec Tomáš Klobučník v semifinále zaplával čas 1:01,23 minúty, čo znamenalo 12. najlepší výkon v boji o finále. Najrýchlejším časom sa kvalifikoval do utorňajšieho finále v rekorde šampionátu 58,68 sekundy Brit Adam Peaty.

Už v dopoludňajšej rozplavbe zaplával Klobučník, zverenec nemeckého trénera Dirka Langeho, čas 1:01,12 minúty a len o sedem stotín zaostal za vlastným slovenským maximom. Pred dvoma rokmi na ME v Debrecíne skončil olympionik z Londýna na 25. mieste. Jeho doterajším maximom tak zostáva štvrtá pozícia z ME 2013 v krátkom bazéne z dánskeho Herningu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok