Podbrezová sa vezie na víťaznej vlne, zdolala aj Žilinu

TA3 TASR SITA
16.8.2014 21:22

utbalisti ŽP Šport Podbrezová zvíťazili v sobotňajšom stretnutí 6. kola najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy nad hráčmi MŠK Žilina 1:0. Rovnako ako v minulom kole pri triumfe Podbrezovej v Trnave (1:0) vsietil aj tentoraz víťazný gól Peter Gál-Andrezly.

ŽP Šport Podbrezová - MŠK Žilina 1:0 (1:0)

Gól: 38. Gál-Andrezly. Rozhodoval: Marhefka, ŽK: Kochan - Piaček, 2850 divákov.

zostavy a striedania:

ŽP Šport Podbrezová: Maťašovský – Andrič, Kupčík, Minčič, Greško – Gál-Andrezly (76. Harvilko), M. Pančík, J. Pančík, Podio (89. Gerec) - Vaščák (80. Kochan), Nworah

MŠK Žilina: Krnáč – Mabouka, Piaček, Škriniar, Letič – Pečovský - Čmelík (80. Škvarka), Paur (46. Káčer), Lupčo (86. Hučko), Mihalík - William

Žilinčania pricestovali bez zraneného najlepšieho strelca Jeliča a hneď v úvode musel po chybe Piačeka v rozohrávke hasiť nebezpečný center do šestnástky ich brankár Krnáč. Hostia potom ale prebrali iniciatívu a v 8. minúte mali prvú veľkú šancu, no nekrytý Paur hlavičkoval zvnútra "malého vápna" nad bránku. Nováčik sa opäť osmelil až po štvrťhodine hry, Nworah si však márne pýtal penaltu po páde v šestnástke a presnú finálnu prihrávku nepriniesol ani agilný prienik Juraja Pančíka v 21. minúte. Žilina potom zatlačila súpera, gólovú hlavičku Piačeka po rohovom kope v 35. minúte ale brankár domácich vyškriabal na roh a tak o tri minúty neskôr udrelo na druhej strane. Vaščák poslal loptu pred bránku a Gál-Andrezly zblízka poslal loptu do siete - 1:0.

Po zmene strán sa Podbrezovčania napriek vedeniu nestiahli do defenzívnej ulity a Juraj Pančík v 53. minúte opäť "prevetral" rukavice Krnáča. "Šošoni" sa ťažko dostávali pred bránku domácich, neujal sa ani individuálny prienik Mihalíka po hodine hry, ktorý vyústil iba do veľmi nepresnej strely. V 62. minúte mal obrovskú príležitosť na zvýšenie náskoku Nworah, po centri Juraja Pančíka ale osamotený na päťke netrafil hlavou loptu podľa predstáv. Žilinčania v záverečnej dvadsaťminútoke vrhli sily do útoku, ale ich snahu brzdili časté nepresnosti i dobre organizovaná obranná formácia domácich. V 84. minúte si takmer "vlastenca" strelil Minčič, v 90. minúte Williamovu hlavičku delili od vyrovnania iba centimetre a tečovaný priamy kop Škvarku skončil nad. Podbrezová ustála všetky nebezpečné situácie a pripísala si cenný triumf. Ten ešte mohli v nadstavení potvrdiť striedajúci Gerec i Juraj Pančík, no v súboji s Krnáčom neuspeli.

Hlasy:

Jaroslav Kentoš, tréner Podbrezovej: "Vedeli sme o kvalitách súpera a zodpovedne sme sa na to celý týždeň pripravovali. Chceli sme si trpezlivo počkať na šancu a tá prišla hneď v prvom polčase. Premenili sme ju, no po zmene strán mal súper prevahu a my sme na ňu museli odpovedať dôsledným bránením. Napokon sme si vytvorili aj šance a mohli sme pridať ďalší gól. Dôležité bolo víťazstvo, už tretie za sebou nás veľmi motivuje do ďalšej práce."

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "V prvom polčase sme nehrali dobre, napriek tomu sme si vytvorili tri šance. Súper ťažil z agresívnosti a dôrazu, čo sa mu vyplatilo, išiel do vedenia. Museli sme nejako zareagovať a striedaním sme posilnili ofenzívu. Po zmene strán sme doplácali na sterilitu v útoku, hrali sme však útočnejšie, mali veľkú prevahu, no súper bojovnosťou a veľkou vôľou sa ubránil."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok