Trnava dvoma gólmi Vlaska zdolala Ružomberok

TA3 TASR SITA
16.8.2014 21:16

Spartak Trnava zvíťazil v sobotňajšom stretnutí najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Fortuna ligy 2014/2015 nad MFK Ružomberok 2:0. Zverenci trénera Juraja Jarábka zaznamenali druhé ligové víťazstvo v sezóne a odčinili minulotýždňovú domácu prehru s Podbrezovou (0:1).

Trnava dvoma gólmi Vlaska zdolala Ružomberok
TASR

Spartak Trnava - MFK Ružomberok 2:0 (0:0)

Góly: 54. z 11 m a 55. Vlasko.      Rozhodoval: Valášek, bez karát, 2493 divákov.

Zostavy a striedania:

Spartak Trnava: Rusov – Siva, Bortel, Tóth, Čonka - Janečka, Casado, Kuzma, Kleber (60. Chovanec) - Vlasko (67. Vyskočil), Mikovič (87. Durič).

MFK Ružomberok: Šavol – Lupták, Kružliak, Práznovský, A. Lovás - Nagy, Bartoš (62. Gerát) - Turčák, Liener (62. Vavrík), Mário Almaský (74. Ferenčík) – Zreľák

Už v 1. minúte po akcii Čonku s Kleberom hlavičkoval tesne vedľa  Janečka. To bol signál na úvodný nápor domácich, ale hostia ich do zakončenia nepúšťali, naopak, po zisku lopty využívali každú možnosť na kontry. V 20. minúte po rýchlom útoku domácich strela Vlaska z dobrých 20 m tesne minula ľavú žrď Šacolovej brány. O chvíľu v dobrej šanci unáhlene prestrelil Mikovič. V 32. minúte sa ocitol v dobrej pozícii Kleber, ale zakončil nedôrazne priamo na Šavola. V 37. minúte sám pred bránou nevedel zakončiť Janečka, keď jeho slabú loptu brankár hostí chytil tesne pred bránkovou čiarou. Keď ani po priamom kope Vlaska neskóroval Janečka, skončil sa polčas bez gólov.

Domáci aj po prestávke pokračovali v snahe o skórovanie, ale v 50. minúte mali šťastie, keď Zreľák prekonal Rusova, ale lopta sa odrazila od ľavej žrde. V 53. minúte hostia faulovali v šestnástke Vlaska a sám postihnutý z nariadenej jedenástky oklamal Šavola a otvoril skóre. O minútu sa Vlasko z 25 m oprel do lopty a tá skončila druhýkrát v bráne hostí. Po hodine hry smoliar zápasu Mikovič nastrelil brvno po prieniku Janečku. V 66. minúte po rohu hostí gólovú hlavičku Lovása skvele vytlačil Rusov na ďalší roh. V posledných 20 minútach sa zápas už len dohrával, domáci zrejme šetrili sily na štvrtkový zápas s Zürichom. Ku cti hosťom však slúži fakt, že až do konca sa nevzdávali a snažili sa o sympatický útočný futbal.

Hlasy:

Juraj Jarábek, tréner Trnavy: "Sme radi, že sa nám podarilo vyhrať, pretože po posledných výsledkoch v lige sme víťazstvo potrebovali. V zápase sme mali veľa šancí, ak by ich boli hráči premenili, mohlo byť vyše 7:2. Z tohto pohľadu som nespokojný. Obávali sme sa kvality mužstva hostí, ktorí majú niekoľkých šikovných hráčov, napríklad Turčáka a Zreľáka. Hostia za stavu 0:0 sa mohli ujať vedenia. Pomohla nám žrď a o chvíľu sme v priebehu dvoch minút dali dva góly a stretnutie sa nám dohrávalo veľmi dobre."

Ladislav Šimčo, tréner Ružomberka: "Dnes chceli hrať futbal obe mužstvá. My sme si dobre plnili defenzívne úlohy a snažili sa vyrážať dopredu, ale v druhom polčase sme nedali šancu a po inkasovanom góle z penalty sme veľmi rýchlo dostali aj druhý. Tým bolo prakticky po zápase. V závere sme sa snažili výsledok skorigovať, ale domácich podržal brankár Rusov, ktorý skvele chytil hlavičku Lovása. Domáci potvrdili, že majú vyššiu kvalitu, celkove však stretnutie malo dobré nasadenie a bol to nadpriemerný zápas."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok