Labáthová s Daabousovou vyrovnali slovenské maximum

16.8.2014 13:33

Slovenské akvabely Jana Labáthová s Naďou Daabousovou obsadili vo finále súťaže dvojíc na 32. ME v plaveckých športoch v Berlíne 12. miesto s celkovým ziskom 153,5382 bodu. Zverenky trénerov Gábora a Nory Szauderovcov tak v nemeckej metropole vyrovnali slovenské maximum v pároch. Veronika Feriancová s Katarínou Havlíkovou boli dvanáste na ME 2004 v Madride rovnako ako Mária Dzureková s Luciou Habovou o dva roky neskôr na európskom šampionáte v Budapešti.

Labáthová s Daabousovou vyrovnali slovenské maximum
SITA

Labáthová s Daabosuovou si po sobotňajšom 12-člennom finále udržali pozíciu z kvalifikácie. Za voľnú zostavu na hudbu The Mystery Of Bulgarian Voices zo soundtracku Alone in the dark dostali od rozhodkýň jedenástu najvyššiu známku 77,8000 bodu a predstihli Izraelčanky, no tie mali lepšie ohodnotený technický program a tak v konečnom účtovaní skončili pred slovenským duom. Zo zisku zlata sa podľa očakávania tešili favorizované Rusky Darija Korobovová a Svetlana Kolesničenková, ktoré celkovo získali 188,0391 bodu. Striebro putuje na Ukrajinu zásluhou Lolity Ananasovej s Annou Vološynovou, bronz vybojovali Španielky Ona Carbonellová, a Paula Klamburgová.

Nora Szauder bola s vystúpením Labáthovej s Daabousovou vo finále veľmi spokojná. "Jánka s Naďou nás veľmi potešili, pretože vo finále predviedli ešte lepšiu voľnú zostavu ako v kvalifikácii. Trochu som mala obavy, či ustoja ten tlak, no zvládli to na jednotku. Boli ešte kompaktnejšie a presvedčivejšie ako v semifinále, opäť dostali vyššiu známku ako Izraelčanky. Po skončení šampionátu budú mať dva týždne voľno a potom začneme s prípravou na septembrový Svetový pohár v kanadskom Quebecu. V roku 2015 sú prioritou MS v ruskej Kazani, ktoré budú veľmi dôležité aj z hľadiska OH 2016 v Riu de Janeiro," povedala pre TASR trénerka slovenských reprezentantiek.

Radosť z výkonu i výsledku mali aj obe Slovenky. "Vo vode sme sa cítili výborne. Zaumienili sme si byť dvanáste, sme dvanáste, takže sme splnili náš cieľ. Po technickej zostave sme nabrali 'stratu' na Izrael, ktorú sme už nedobehli. Dvakrát finále v Berlíne je však u mňa nadplán," citovala oficiálna stránka Slovenskej plaveckej federácie www.swimmsvk.sk slová Labáthovej, ktorá sa v nedeľu dopoludnia ešte predstaví vo finále súťaže sólistiek. Daabousová na margo 12. priečky uviedla. "Ja som v to dúfala, že postúpime do finále, ja to vždy beriem tak pozitívnejšie. Sme veľmi rady, že to vyšlo."

výsledky finále súťaže dvojíc:
1. Darija Korobovová, Svetlana Kolesničenková (Rus.) 188,0391, 2. Lolita Ananasová, Anna Vološynová (Ukr.) 181,8483, 3. Ona Carbonellová, Paula Klamburgová (Šp.) 181,2331..12. Jana LABÁTHOVÁ, Naďa DAABOUSOVÁ (SR) 153,5382

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok