UEFA zúžila výber kandidátov na najlepšieho hráča Európy na tri mená

TASR
14.8.2014 18:00

Cristiano Ronaldo, Manuel Neuer a Arjen Robben figurujú v užšom výbere kandidátov na ocenenie pre Najlepšieho hráča v Európe za uplynulú sezónu. Európska futbalová únia (UEFA) ako organizátor ankety zverejnila mená vo štvrtok.

UEFA zúžila výber kandidátov na najlepšieho hráča Európy na tri mená
SITA

Pôvodný desaťčlenný zoznam futbalistov zúžili svojím hlasovaním novinári z 54 členských krajín UEFA. Víťaza určia opäť žurnalisti online hlasovaním 28. augusta počas žrebu základných skupín novej edície Ligy majstrov.

Neuer je prvým brankárom, ktorý sa v novej forme ankety dostal medzi trojicu finalistov. V nedeľu ho vyhlásili za Futbalistu roka v Nemecku, keď svojej krajine pomohol k zisku titulu majstrov sveta a s Bayernom Mníchom vybojoval v minulej sezóne domáce double.

Portugalský útočník Ronaldo na svetovom šampionáte v Brazílii nežiaril, Real Madrid ale rekordnou 17-gólovou porciou výrazne "ťahal" na ceste za triumfom v prestížnej Lige majstrov. S madridským veľkoklubom sa zároveň tešil zo zisku Španielskeho pohára.

Holandský krídelník Robben sa v drese národného tímu tešil z bronzovej priečky na MS v Brazílii a rovnako ako Neuer sa s mníchovským Bayernom dočkal triumfu v lige i domácom pohári.

Anketa o Najlepšieho hráča v Európe v tejto podobe existuje od sezóny 2010/2011. Vlani získal titul Franck Ribery z Bayernu Mníchov, pred ním hráči FC Barcelona Andres Iniesta a Lionel Messi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok