Prímerie v Gaze je narušené, obe strany sa vzájomne obviňujú

TA3 TASR
14.8.2014 07:22

Izraelské letectvo napriek predĺženiu prímeria, na ktorom sa Tel Aviv a palestínske hnutie Hamas dohodli včera, podniklo štyri nálety v Pásme Gazy. Podľa armády židovského štátu je to reakcia na predchádzajúce ostreľovanie izraelského územia.

Predstaviteľ palestínskeho hnutia Hamas v noci na dnes obvinil Izrael z porušenia nového prímeria bombardovaním pásma Gazy. Informovala o tom agentúra Reuters.

Cieľom predĺženia trojdňového prímeria bolo zabezpečenie ukončenia bojov v pobrežnej enkláve.
Židovský štát už skôr informoval o tom, že na jeho územia dopadlo najmenej osem rakiet, ktoré boli vystrelené z pásma Gazy. Izrael na ne reagoval leteckými údermi. Hnutie Hamas, ktoré vládne v Gaze, poprelo akúkoľvek účasť. Nie je známe, či došlo k stratám na životoch.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu nariadil izraelským ozbrojeným silám, aby odpovedali na každý raketový útok iba niekoľko okamihov pred vypršaním trojdňového prímeria.

"Zo žiadnej palestínskej strany nedošlo k porušeniu pokoja a nikto v Gaze nepočul raketovú paľbu," povedal Izzat ar-Ríšk, predstaviteľ palestínskeho hnutia Hamas, ktorý sa nachádza v egyptskej Káhire na rokovaniach o prímerí v Gaze. "Odsudzujeme izraelské bombardovanie Gazy, ktoré pokračuje. To je porušenie pokoja," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok