Peter Slávik chce nahradiť Freša vo funkcii predsedu SDKÚ-DS

TASR
12.8.2014 15:19

Peter Slávik chce byť predsedom SDKÚ-DS a vystriedať tak Pavla Freša. Oznámil to na svojej webstránke a blogu, kde predstavil aj svoju víziu. "Mojou víziou je dosiahnuť efektívnu zmenu orientácie politickej strany SDKÚ-DS, prinavrátiť tejto strane spoločenský rešpekt a dosiahnuť jej návrat na politickú scénu na Slovensku," píše Slávik.

Peter Slávik chce nahradiť Freša vo funkcii predsedu SDKÚ-DS
facebook Peter Slávik

Tvrdí, že dôveruje SDKÚ-DS, v ktorej je 12 rokov. "SDKÚ-DS dôverujem ako jednému z najvýznamnejších akcelerátorov domácej politiky, ekonomiky, ako aj medzinárodného politického postavenia Slovenska," poznamenal.

Slávik vyštudoval Právnickú fakultu Trnavskej Univerzity v Trnave a Fakultu podnikového manažmentu Ekonomickej Univerzity v Bratislave. V SDKÚ-DS je viac ako 12 rokov. Bol jedným zo zakladajúcich členov okresnej štruktúry SDKÚ-DS v okrese Malacky.

Podľa webstránky pôsobí v súčasnosti ako predseda miestneho zväzu a okresnej rady. V roku 2012 sa stal členom komisie pre tvorbu stanov, kde zastupuje Bratislavský kraj pri kreovaní Stanov ako najvyššieho zákona strany.
Otázku vedenia strany by mal riešiť mimoriadny Kongres SDKÚ-DS 27. septembra v Senici. V strane sú dlhodobo nespokojní s tým, ako ju vedie Pavol Frešo. Ten pripustil, že po kongrese nemusí byť jej šéfom. "Pokiaľ nebudem úspešný s programovou a personálnou ponukou, nebudem predsedom SDKÚ-DS," povedal.

Z SDKÚ-DS odišli za posledné mesiace známe aj menej známe tváre. Vlani stranu opustila Lucia Žitňanská, ktorá je dnes v Moste-Híd, Miroslav Beblavý, ktorý sa spojil s Radoslavom Procházkom v Sieti a Magdaléna Vášaryová. Zo strany odišli aj niektorí členovia v Žilinskom kraji a vraj aj v ďalších regiónoch. Údajne sa viacerí spájajú so Sieťou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok