Poprad dá hokejovému klubu 150 000 eur

SITA
11.8.2014 12:19

Poslanci Mestského zastupiteľstva v Poprade schválili poskytnutie dotácie 150 000 eur Hokejovému klubu Poprad na športovú činnosť. „Chcem, aby sme pomohli zachovať extraligový hokej v Poprade. Myslím si, že je to prianie všetkých Popradčanov,“ zdôvodnil predloženie tohto návrhu primátor Popradu Anton Danko.

Poprad dá hokejovému klubu 150 000 eur
SITA

Podľa neho však nejde len o hokej. „Pokiaľ štát nezmení svoj postoj k športu, tak slovenský šport je už na kolenách a bude si už musieť ľahnúť. Vôbec by to nemala byť naša úloha, schvaľovať takéto obnosy do športu. Vyzývam štát, aby prijal zákon o športe. My ho sami nezachránime v Poprade,“ povedal na zastupiteľstve primátor.

Rovnakú sumu 150 000 eur prisľúbil Hokejovému klubu Poprad aj väčšinový vlastník Aquacity Poprad Jan Telensky, čo oznámil už na tlačovej besede minulý týždeň. Podľa primátora dohoda s Janom Telenským je, že on zaplatí dlžoby klubu, aby mestská dotácia nesmerovala na uhradenie dlhov. Podmienkou mesta Poprad i Jana Telenského je vykonanie hĺbkového auditu v Hokejovom klube Poprad. Až výsledky auditu môžu podľa primátora povedať, čo bude ďalej. Poslanci tiež navrhli, aby mesto malo opäť svojich zástupcov v orgánoch klubu. Tí by mohli kontrolovať celé hospodárenie klubu a nielen časť prostriedkov, ktoré poskytne klubu mesto Poprad. O tomto by mali rokovať poslanci až po oboznámení sa s výsledkami auditu. Schválená dotácia je na rok 2014. O podpore hokeja v budúcom roku už bude rozhodovať nové mestské zastupiteľstvo. Primátor je presvedčený, že ak by sa v Poprade urobilo referendum o hokeji, tak 90 % Popradčanov by bolo za záchranu hokeja „a my to musíme rešpektovať,“ dodal Danko.

Poslanci zároveň schválili „zabezpečenie služby spočívajúcej v sprístupnení a prevádzkovaní systému veľkoplošnej obrazovky Colosseo formou poskytnutia služby obchodnou spoločnosťou Trik, s.r.o.“ Za používanie veľkoplošnej obrazovky na zimnom štadióne v Poprade tak mesto mesačne zaplatí vlastníkovi obrazovky, spoločnosti Trik, s.r.o. 2 760 eur za to, že obrazovka bude počas zápasov zapnutá. Za túto sumu bude mať mesto veľkoplošnú obrazovku so systémom videorozhodcu k dispozícii na všetky podujatia, ktoré sa budú konať na zimnom štadióne. Mesto bude platiť za obrazovku od nadobudnutia účinnosti zmluvy až do 30. apríla 2015.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok