Legia sa nevzdáva, majiteľ vyzval Celtic na rozhodujúci zápas

SITA
11.8.2014 10:45

Majiteľ futbalovej Legie Varšava Dariusz Mioduski v nedeľu na tlačovej konferencii vyhlásil, že chce v spolupráci so zástupcami škótskeho Celticu Glasgow vyriešiť situáciu, do ktorej sa klub z hlavného mesta Poľska dostal.

Legia sa nevzdáva, majiteľ vyzval Celtic na rozhodujúci zápas
SITA/AP

Ako je známe, disciplinárna komisia Európskej futbalovej únie (UEFA) vylúčila poľský klub zo súťaže pre štart obrancu Bartosza Bereszynského v minulotýždňovej stredajšej odvete 3. predkola proti Celticu Glasgow. Zadák sa na trávniku objavil v 87. min a zahral si len niekoľko minút. Pôvod problému siaha ešte do 6. kola skupinovej fázy Európskej ligy v sezóne 2013/2014. Bereszynski vtedy dostal v súboji s Apollonom Limassol červenú kartu a mal pauzovať v troch zápasoch. Svoj trest si prakticky odkrútil v dueloch 2. predkola proti írskemu mužstvu St. Patrick's Athletic a v prvom zápase 3. predkole proti Celticu Glasgow. Problém však nastal, keď Legia Bereszynského nenahlásila na súpisku pre 2. predkolo, hoci mal hráč trest. Do play-off LM napriek dvom prehrám v 3. predkole (1:4 vonku, 0:2 doma) postúpil Celtic, UEFA totiž skontumovala odvetný zápas na výsledok 3:0 v prospech Škótov a tí de facto postúpili vďaka gólu na ihrisku súpera. Legia nastúpi v play-off EL.

"Slovo ´sklamanie´ neodráža to, čo momentálne cítime. Je to skôr frustrácia, zlosť a bezmocnosť. V oboch zápasoch sme ukázali, že sme lepší, a skutočnosť, že nás zastavili akýmsi papierovým omylom, je neuveriteľná. Našu frustráciu zvyšuje aj to, že hráč si viac-menej svoj trest odpykal. Toto pravidlo, že potrestaný hráč musí byť napriek dištancu nahlásený na súpisku, zaviedli len nedávno. Ľudia v našom klube, ktorí to mali mať na starosti, nepostupovali v súlade s novým nariadením UEFA. Sme si vedomí, že sme urobili chybu, ale trest je neprimeraný a v rozpore s duchom športu," cituje slová Mioduského portál sportowefakty.pl.

Riešením podľa Mioduského by údajne mohol byť aj dodatočný rozhodujúci súboj o účasť v play-off Ligy majstrov 2014/2015. "Rozhodnúť by sa malo predsa na ihrisku. Budeme sa snažiť skontaktovať s našimi priateľmi zo Celticu. Veríme, že tento klub rovnako ako my vyznáva hodnoty futbalu a spolu dospejeme k vyriešeniu celej situácie podľa zdravého rozumu. Článok 34 odsek 5 disciplinárneho poriadku UEFA umožňuje, aby sme sa mohli stretnúť v rozhodujúcom zápase buď vo Varšave, alebo Glasgowe a celú vec vyriešili so cťou," dodal majiteľ Legie.

Škóti sa však na celú situáciu pozerajú inak, napriek debaklu v dvojzápase (1:6) sa nechcú dať vtiahnuť do hry Legie a na celú záležitosť zareagovali stroho. "Komentáre Legie Varšava nás sklamali. Celá záležitosť je výlučne v rukách UEFA a jej procesov," uviedol škótsky klub v oficiálnom vyhlásení prostredníctvom svojej internetovej stránky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok