Triumf Zlatých Moraviec nad Myjavou zariadil Pavlenda

TA3 TASR SITA
9.8.2014 22:25

Futbalisti FC ViOn Zlaté Moravce získali v sobotňajšom stretnutí 5. kola najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy 2014/2015 tri body víťazstvom 1:0 nad Spartakom Myjava.

ViOn Zlaté Moravce - Spartak Myjava 1:0 (1:0)

Góly: 20. Pavlenda. Rozhodoval: Sedlák, ŽK: Charizopulos - Daniel. 1186 divákov.

Zostavy a striedania:

ViOn Zlaté Moravce: Kováč - Pavlenda, Nikolič, Štrbák, Chren - Orávik, Sabo (86. Pilát), Ďjuričič, Charizopulos - Ďurica (75. Szöke) - Valenta (66. Maczike)

Spartak Myjava: Solnička - Beňo (85. Bruško), Jánošík, Černáček, Ciprys - Marček, Bílovský (46. Duga) - Danel, Sládek, Pekár (63. Kuzma) - Oršula

Úvodné dejstvo zápasu prinieslo obojstranne opatrný futbal s minimom streleckých príležitostí. V 9. min skúšal šťastie hosťujúci Marček, ale jeho strelu z hranice šestnástky Kováč bez problémov kryl. Do vedeniaišli domáci v 20. min keď Pavlenda vyhral osobný súboj v strede ihriska s Danielom a svoje sólo zakončil prekvapivou prízemnou strelou k ľavej žrdi Solničkovej brány. V 40. min sa v dobrej pozícii ocitol Daniel, ale pozorný Kováč jeho dobre umiestnenú strelu vyrazil na roh. Do druhého polčasu vstúpili aktívnejšie domáci.

V 51. min prišla pekná kombinačná akcia po osi Orávik - Valenta, ale s koncovkou Ďuricu si pozorný Solnička poradil. Po hodine hry strieľal spoza šestnástky Charizopulos, jeho pokusu však chýbala presnosť. Od tohto momentu prebrali postupne iniciatívu Myjavčania, ale obrana domácich stála na pevných nohách. V 82. min sa predral na hranicu malého vápna striedajúci Duga, ale pozorný Kováč jeho strelu zneškodnil. V stretnutí slabej úrovne platonická prevaha hostí neviedla k vyrovnaniu a tak sa z víťazstva tešili domáci.

Hlasy:

Branislav Mráz, tréner ViOn-u: "Veľmi sme túžili vyhrať tento zápas, lebo doma sme už stratili dosť bodov. Súpera sme do šancí nepustili, obrana všetko dobre vyriešila. Veľmi si ceníme toto víťazstvo, ale vieme, že sa musíme zlepšovať hlavne v ofenzíve."

Peter Gergely, tréner Myjavy: "Pripravovali sme sa presne na takýto priebeh zápasu, vedeli sme, že to bude o jednom góle. Šancu na vyrovnanie sme si nedokázali vypracovať a preto odchádzame domov bez domu."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok