Senica získala s Dunajskou Stredou tri body

TA3 TASR SITA
9.8.2014 22:21

Hráči FK Senica zvíťazili v sobotňajšom dueli 5. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Fortuna ligy 2014/2015 nad FK DAC 1904 Dunajská Streda 2:1. Skóre stretnutia otvoril v závere prvého polčasu po prihrávke Tomáša Majtána Juraj Piroska.

FK Senica - DAC Dunajská Streda 2:1 (1:0)

Góly: 45.+ Piroska, 78. Hlohovský - 79. Szabó. Rozhodoval: Pavlík, ŽK: Kosorin, Šulla - Struhár, Brašeň, Tóth, 2168 divákov

Zostavy a striedania:

Senica: Šulla – Chvátal, Pavlík, Pillár, Mazáň – Hušek -  Hlohovský (84. Kosorin), Opiela (90. Ventúra), Kalabiška - Piroska (90.+ Komara)- Majtán

DAC: Penksa – Turňa, Tóth, Struhár, Szabó - Krišto (66. Straka), Horváth – Ujlaky (77. N'Guekam), Sabler (57. Černák), Brašeň - Jurčo

V zápasoch oboch súperov zvykne padať veľa gólov. V prvom polčase boli Seničania aktívnejší, hosťujúca Dunajská Streda prišla s defenzívnou taktikou a Záhoráci sa ťažko presadzovali cez obranu hostí. Po prvýkrát sa medzi žrde trafil domáci Hlohovský v 17. minúte, no brankár Penksa bol na svojom mieste. Potom sa v dobrej pozícii ocitol Majtán, prestrelil však bránku. Na druhej strane sa do jedinej vážnejšej šance dostal v 26. minúte Brašeň, jeho nebezpečnú hlavičku Šulla zneškodnil. Seničania boli aktívnejší aj naďalej. V 27. minúte sa na rohu 16-tky uvoľnil Kalabiška a z voleja nastrelil spojnicu hosťujúcej bránky. Konštrukcia bránky hostí sa triasla aj v 30. minúte. Po Hlohovského vysunutí bol zoči-voči brankárovi Piroska, ktorý ho technicky preloboval, no lopta skončila na pravej žrdi a skackajúcu po bránkovej čiare ju nemal kto doraziť do siete. Nebezpečnú strelu vyslal domáci kapitán aj v 40. minúte, ale bol z toho iba rohový kop. No tretíkrát to Piroskovi vyšlo. V nastavenom čase zakončil krásnu kombináciu Hlohovského s Majtánom a tentoraz sám pred brankárom nezaváhal. Polčas sa skončil vedením Záhorákov 1:0.

V druhom polčase pokračovalo dobré stretnutie, na vyššie obrátky zapli aj hostia, ktorí v prvom polčase toho veľa neukázali. V 58. minúte bol po rozohrávke Horvátja blízko ku gólu Tóth, Šulla bol však na svojom mieste. Na druhej strane Majtánovu strelu brankár Penksa na dvakrát kryl. Obrovskú šancu na vyrovnanie mali hostia v 67. minúte, po centri z pravej strany bol sám v pokutovom území Brašeň, nastrelil však len ľavú žrď Šullovej bránky. Na druhej strane mohol o malú chvíľu streliť gól Hlohovský, keď Záhorákom vyšiel signál po rohovom kope, no loptu po jeho strele brankár Penksa zneškodnil. Hlohovský si to vynahradil v 78. minúte, po rýchlom protiútoku a centri Pirosku si v pokutovom území zasekol obrancu a brankárovi Penksovi nedal šancu. Z dvojgólového vedenia sa Záhoráci dlho neradovali, keď už o minútu po rohu Černáka zostal úplne sám na päťke hosťujúci kapitán Szabó a znížil na 2:1. V záverečných desiatich minútach vyvinuli hostia veľké úsilie na vyrovnanie a pri domácich stálo obrovské šťastie. V 87. minúte po výborne zahranej štandardnej situácii predviedol dva fantastické zákroky brankár Šulla. Poslednú možnosť na vyrovnanie nmali hostia v 89. minúte, keď po krásnej kombinácii zoči-voči Šullovi neuspel Jurčo. Záhoráci sa tak radovali v dobrom zápase so šťastného víťazstva.

Hlasy:

Mikuláš Radványi, tréner DAC D. Streda: "Prvý polčas sme akoby neboli ani na ihrisku. Chýbala agresivita, pohyb, domáci nás predčili vo všetkých ukazovateľoch. Z niekoľkých príležitostí domáci využili jednu v nadstavenom čase. Do druhého polčasu sme nastúpili agresívnejšie, lepšie. Vypracovali sme si dve tutovky na vyrovnanie. Súper pridal druhý gól, no vzápätí sme sa dostali kontaktným gólom späť do hry. Opäť sme však zahodili svoje príležitosti na vyrovnanie. Domácim gratulujem."

Pavel Hapal, tréner FK Senica: "Do zápasu sme vstúpili dobre, hrali sme aktívne, boli sme silní na lopte. Vypracovali sme si i šance, nastrelili sme dvakrát brvno. Na môj vkus sme však hrali málo priamočiaro smerom k súperovej bráne. Po zmene strán, najmä po góle na 2:1, súper zistil, že by si zo Senice mohol odviezť nejaké body. My sme znervózneli. Na druhej strane, príležitosti na upokojenie radov sme mali aj my. Dnes to bolo veľmi ťažké stretnutie a som rád za tri body."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok