Spartak v play-off o skupinu proti FC Zürich

TASR
8.8.2014 13:26

Futbalisti slovenského klubu Spartak Trnava sa play off Európskej ligy UEFA 2014/2015 stretnú so švajčiarskym FC Zürich. Rozhodol o tom piatkový žreb v ústredí Európskej futbalovej únie (UEFA) v Nyone. Prvé súboje play off EL sú na programe 21. augusta, odvety potom 28. augusta.

Spartak v play-off o skupinu proti FC Zürich
SITA

Trnava by mala prvý súboj odohrať v domácom prostredí. Podľa informácie klubového webu by sa tento zápas mal hrať na štadióne v Senici. Odveta potom o týždeň vo Švajčiarsku na ihrisku aktuálneho víťaza tamojšieho pohára.

Trnavčania opäť poriadne zamútili vodu v pohárovej Európe, v tejto sezóne prenikli z 1. predkola EL už do play off, v ktorom sa pobijú o postup do vytúženej skupinovej fázy. Zverenci trénera Juraja Jarábka vyradili na tejto ceste maltský Hibernians, gruzínske Zestafoni a aj škótsky St. Johnstone a v piatok sa dozvedeli po žrebe v Nyone meno poslednej prekážky v snahe zahrať si v pohárovej Európe minimálne do decembra. Trnava vyrovnala svoje pohárové maximum zo sezóny 2011/2012, keď ju až v play off zastavil Lokomotiv Moskva.

Zverenci trénera Juraja Jarábka remizovali vo štvrtkovej odvete 3. predkola EL so škótskym St. Johnstone 1:1 a postúpili do play off, keďže v prvom súboji pred týždňom v Škótsku vyhrali 2:1. Jarábkovci na vypredanom štadióne v Zlatých Moravciach prehrávali po prvom polčase 0:1, keď v 41. minúte skóroval hosťujúci Steve May. V druhom polčase vyrovnal v 83. minúte Martin Mikovič a potvrdil postup Trnavy do ďalšej fázy.

Trnava sa mohla stretnúť s jedným z kvinteta Maccabi Tel-Aviv FC (Izr.), FC Zürich (Švaj.), CD Nacional Funchal (Port.), anglickým Tottenhamom Hotspur a ukrajinským Dnipro Dnepropetrovskom. "Andelov" UEFA zaradila do 2. skupiny po bok nenasadených tímov Asteras Tripolis (Gr.), Dinamo Minsk (Biel.), AEL Limassol (Cyp.) a chorvátskeho Hajduku Split.

Pri žrebe play off EL sa v osudí nachádzalo celkovo 62 klubov. Priamu účasť v tejto fázy malo 18 klubov - Apollon Limassol (Cyp.), Inter Miláno (Tal.), KSC Lokeren (Belg.), Lokomotiv Moskva (Rus.), Metalist Charkov (Ukr.), FC Midtjylland (Dán.), Borussia Mönchengladbach (Nem.), CD Nacional Funchal (Port.), PAOK Solún (Gr.), Rapid Viedeň (Rak.), FC Rostov (Rus.), AS Saint-Étienne (Fr.), Tottenham Hotspur (Ang.), Trabzonspor AS (Tur.), Twente Enschede (Hol.), Villarreal CF (Šp.), FC Zürich (Švaj.), PEC Zwolle (Hol.), k nim sa pridá 29 postupujúcich z 3. predkola, plus 15 neúspešných z 3. predkola LM.

Kluby UEFA rozdelila pri žrebe do šiestich skupín - 5 desaťčlenných a jednu 12-člennú, v ktorých bol rovnaký počet nasadených, resp. nenasadených podľa klubových koeficientov UEFA. Platilo pravidlo, že kluby z rovnakej krajiny proti sebe nesmú hrať.

kalendár žrebov EL 2014/2015:
8. augusta: žreb play off (Nyon)
29. augusta: žreb skupinovej fázy (Monaco)
15. decembra: žreb šestnásťfinále a osemfinále (Nyon)
20. marca 2015: žreb štvrťfinále
10. apríl: žreb semifinále a finále
zápasový kalendár EL 2014/2015:
21. augusta: 1. zápasy play off
28. augusta: odvety play off
18. septembra: 1. kolo skupinovej fázy
2. októbra: 2. skupinovej fázy
23. októbra: 3. kolo skupinovej fázy
6. novembra: 4. kolo skupinovej fázy
27. novembra: 5. kolo skupinovej fázy
11. decembra: 6. kolo skupinovej fázy
19. februára 2015: 1. zápase šestnásťfinále
26. februára: odvety šestnásťfinále
12. marca: 1. zápasy osemfinále
19. marca: odvety osemfinále
16. apríla: 1. zápasy štvrťfinále
23. apríla: odvety štvrťfinále
7. mája: 1. zápasy semifinále
14. mája: odvety semifinále
27. mája: finále (Varšava)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok