Dráma v Liptovskom Mikuláši sa skončila, zadržali expolicajta

SITA TA3
5.8.2014 20:05

Policajti sa od včerajšieho večera pokúšali zadržať svojho exkolegu a pri zásahu kukláčov došlo aj k prestrelke, pri ktorej bol ľahko zranený jeden policajt. Zabarikádovaného expolicajta dnes ráno po zásahu kukláči zadržali.

Zasiahli proti expolicajtovi Jánovi A.,v dome je pyrotechnik

Polícia po 11 hodinách vyjednávania pred šiestou ráno ukončila zásahom obliehanie domu v Liptovskom Mikuláši, kde sa ukrýval expolicajt Ján A (31 r.). Ako informoval riaditeľ tlačového odboru MV SR Ivan Netík, expolicajt na akýkoľvek pohyb policajtov pred zásahom reagoval streľbou, vyjednávanie nebolo účinné. Preto sa rozhodli pre zásah, na ktorom sa zúčastnilo 55 policajtov z Útvaru osobitného určenia a zásahových jednotiek zo Žiliny a Prešova.

Po vstupe do domu policajti zistili, že muž sa zabarikádoval v podkroví a nechce sa vzdať. Použili teda donucovacie prostriedky – vhodili tam dymovnice. Keď muž schádzal po schodíkoch z podkrovia, stále strieľal na policajtov. Vtedy ho postrelili do ruky, privolaní záchranári mu okamžite poskytli prvú pomoc. V dome je teraz pyrotechnik, pretože tam boli plynové fľaše, takže ich musí obzrieť. Potom urobia vyšetrovatelia obhliadku miesta.

Na expolicajta Jána A. bol podľa Netíka už na súd podaný návrh obžaloby v prípade štyroch lúpeží so zbraňou. V ďalších štyroch prípadoch lúpeží a dvoch krádeží sa pripravuje vznesenie obvinenia. Pre nočnú udalosť mu môže pribudnúť obvinenie z pokusu o zabitie policajta, o streľbu na ďalších policajtov a možno aj verejné ohrozenie.

Portál čas. Sk uviedol, že Ján A. je obvinený z účasti na viacerých lúpežiach v Liptove. Polícia ho označila za nebezpečného a hľadala ho od konca septembra minulého roka. Portál pripomenul, že dve lúpežné prepadnutia sa odohrali na jeseň minulého roka v obci Važec (okres Liptovský Mikuláš). Medzi siedmou a ôsmou hodinou ráno kuklami maskovaná dvojica vtrhla do predajne vo Važci, prepadli predavačku a zobrali stravné lístky za 700 eur. O 15 minút neskôr prepadli v obci ďalšiu predajňu, z ktorej ušli s lupom 400 eur.

Krátko po lúpeži našli pri cintoríne v neďalekej obci zhorený Seat Cordoba, ktorý mal namontované ukradnuté evidenčné čísla okresu Brezno. Policajt je obvinený aj z účasti na lúpežiach v Pribyline (okres Liptovský Mikuláš) a zamestnanca pošty v Ludrovej (okres Ružomberok). Kumpáni expolicajta, ktorí sú obvinení z lúpeží, sú stíhaní väzobne.

Pozrite si video priamo zo zásahu

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok