Orbána vymazali zo zoznamu slávnych študentov Oxfordskej univerzity

TASR
4.8.2014 12:23

Maďarského premiéra Viktora Orbána vymazali zo zoznamu slávnych študentov Oxfordskej univerzity, uviedol maďarský denník Bors, ktorý pripomína, že predseda vlády tam absolvoval ročník v roku 1989.

Orbána vymazali zo zoznamu slávnych študentov Oxfordskej univerzity
SITA

Tlačový odbor univerzity Borsu potvrdil, že Orbána vymazali zámerne.

Orbán po absolvovaní práva na budapeštianskej Univerzite Loránda Eötvösa študoval v roku 1989 na Pembroke College Oxfordskej univerzity, štúdium však v roku 1990 prerušil kvôli návratu do Maďarska na voľby do parlamentu.

Premiér štúdium v Oxforde uvádza vo svojom oficiálnom životopise a jeho meno figuruje aj na internetovej stránke univerzity. Orbán však bol až doteraz uvedený aj na stránke Famous Oxonians - zozname slávnych študentov Oxfordskej univerzity - v spoločnosti japonského korunného princa Naruhita, hercov Michaela Palina z Lietajúceho cirkusu komediálnej skupiny Monty Python, Hugha Granta, fyzika Stephena Hawkinga či množstva politikov.

Denník Bors zisťoval dôvody univerzity na vymazanie Orbána zo zoznamu slávnych študentov. Z tlačového odboru okamžite reagovali a uviedli, že uvedenú internetovú stránku pravidelne obnovujú a nedávno pri jej presťahovaní rozhodli o skrátení listiny.

Podľa Borsu nie je celkom jasné, prečo sa treba obávať o kapacity internetového zoznamu, pričom je jasné, že do neho zaradili množstvo nových osobností a okrem Orbána vymazali iba niekoľko dávno zosnulých, akým bol napríklad herec Dudley Moore.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok