Prvé derby s Bystricou Podbrezová zvládla

SITA TA3
2.8.2014 23:13

Dnes bol na Horehroní futbalový sviatok. Historicky prvé derby Podbrezovej s Banskou Bystricou v našej najvyššej súťaži pútalo veľkú pozornosť fanúšikov a železiari pritom vyhrali 3:0.

Svoje dojmy zo zápasu nám povedal tréner víťazného mužstva Jaroslav Kentoš

Sobotňajší zápas 4. kola najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Fortuna ligy 2014/2015 medzi ŽP Šport Podbrezová a Duklou Banská Bystrica (3:0) si vyslúžil niekoľko prívlastkov "prvý". Išlo o vôbec prvé pohronské derby týchto dvoch mužstiev v rámci najvyššej súťaže, v ktorom "železiari" zdolali svojho súpera rozdielom triedy. Podbrezová dosiahla historicky premiérový bodový zisk aj víťazstvo v najvyššej súťaži. Pre Bystričanov ide o prvú prehru v prebiehajúcej sezóne.

Domáci urobili rázny krok k triumfu hneď v úvode duelu. V 5. min otvoril skóre Ľuboš Kupčík, ktorý sa na zadnej žrdi presadil pri centri z ľavej strany. O minútu ho napodobnil Milan Harvilko, keď strelou do prázdnej bránky využil nedorozumenie v hosťujúcej obrane. Víťazstvo Podbrezovej poistil v 82. min striedajúci Nigérijčan Peter Nworah. Všetci traja hráči si otvorili strelecký účet v najvyššej slovenskej súťaži.

Futbal - Fortuna liga 2014/2015 - 4. kolo - sobota:

ŽP Šport Podbrezová - FK Dukla Banská Bystrica 3:0 (2:0)

Góly: 5. Kupčík, 6. Harvilko, 82. Nworah, ŽK: 36. Kochan - 48. De Vito, 87. P. Vajda, rozhodovali: Kráľovič - Brendza, Bóllo, 2919 divákov

Zostavy:

Podbrezová: Maťašovský - Andrič, Kupčík, Minčič, Greško - Kochan (69. Galo), Harvilko - J. Pančík (67. Snitka), Podio, M. Pančík - Vaščák (78. Nworah)

B. Bystrica: P. Boroš - Banovič, De Vito, P. Vajda, Savič (46. Wojnar) - B. Ľupták, Rejdovian, Faško (68. Šovčík), Šumský - Střihavka (46. Peňaška), J. Dolný

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok