Slovan zvíťazil v Banskej Bystrici 2:1

SITA
20.12.2011 22:36

HC'05 Banská Bystrica - HC Slovan Bratislava 1:2 (0:1, 0:0, 1:1).

Hokej - Tipsport extraliga 2011/2012 - 31. kolo:

HC'05 Banská Bystrica - HC Slovan Bratislava 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Góly: 43. Marcinek (Cebák) - 11. P. Frühauf (M. Bartánus, Švarný), 57. Švarný (D. Skokan, Lipiansky)
Vylúčení: 5:7 na 2 min, navyše Hvila (B. Bystrica) a D. Skokan (Slovan) 10 min + DKZ za nešportové správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: R. Lauff - Korba, Smerek, 1789 divákov

Zostavy:
Banská Bystrica: Chorošun - Cebák, Cunik, Brňák, M. Grman, Kubka, Bambúch - Tománek, Jokila, Hvila - Kristoffersson, Heizer, M. Kokavec - Marcinek, Češík, T. Hričina - Lamper, Paľov, Nemček
Slovan: Konrád - Jass, L. Bohunický, Štajnoch, Švarný, P. Frühauf, I. Ďatelinka, L. Kozák - D. Buc, Macho, D. Skokan - Šatan, Lipiansky, M. Bartánus - L. Hudáček, Bulík, M. Bakoš - Preisinger, M. Sloboda

Úvod zápasu patril domácim hokejistom, ktorí si utvorili tlak i šance, ale Jokila, Heizer ani Kubka nedokázali prekonať Konráda. V 7. minúte zahádzali diváci plochu plyšákmi pre deti z onkológie, charitatívna akcia si vyslúžila potlesk a pauza pomohla hosťom. Tí potom prevzali iniciatívu a výsledkom bol gól v presilovke, keď Frühauf vystrelil od modrej a tečovaný puk skončil za Chorošunom - 0:1. Aktivita Slovana trvala zhruba do 15. minúty, počas nej mali šance Sloboda i Preisinger. V 16. min to skúšal na dvakrát z ľavej strany Buc, no nepochodil a rýchlym prechodom do útoku kontroval Hvila - ten prestrelil Konráda, ale "vysoký" puk išiel nad hornú žŕdku.

V druhej tretine hrozili Bratislavčania najmä v presilovke, šancu mal Šatan a po ňom aj Bakoš po Bulíkovej prihrávke, ale domáca bránka akoby bola pre útočníkov Slovana zakliata. Banskobystričanom hra v početnej výhode absolútne nešla, a tak mohli trestať hostia, no to by museli mať Šatan s Bulíkom presnejšiu mušku. Najzaujímavejšie okamihy sa udiali v závere druhej časti hry, keď Buc poslal do tutovky Lipianskeho, ale ani on Chorošuna neprekonal a následne Buc neprepasíroval za ruského gólmana puk v bránkovisku. "Baranom" sa naskytlo prečíslenie dvoch na jedného, zodpovednosť zobral na seba Kokavec; neprihral, ale vystrelil, no Konráda neprekvapil.

V tretej tretine sa hral tiež zaujímavý hokej. K bojovnosti a nasadeniu sa pridala rýchlosť a prišli šance. V 43. min mohla sláviť úspech spolupráca Bakoša s Bulíkom, ale Chorošun nekapituloval. Na opačnej strane to domácim vyšlo, keď prihrávku Cebáka z pravej strany šikovne tečoval Marcinek - 1:1. Slovan sa mohol ujať vedenia už minútu po inkasovanom góle, ale voľný Buc zblízka neprekonal ani sediaceho gólmana baranov. Keď sa schyľovalo k remízovému koncu, hosťom vyšla akcia. Po Skokanovej prihrávke sa švihom presadil Švarný, ktorý z troch metrov poslal puk pod hornú žŕdku - 1:2. Záver bol dramatický, domáci mali možnosti na vyrovnanie, najmä Marcinek a Hričina, ktorý z uhla netrafil odkrytý priestor Konrádovej svätyne a v power-play sa nepresadili ani Grman s Češíkom.

Hlasy:
Vladimír Országh (asistent trénera Banskej Bystrice): "Bojovali sme, ale je to z našej strany upracované, veľmi sa narobíme, trestuhodne zahadzujeme šance. Pripadá mi to, akoby si pri nich útočníci zakryli oči a strieľali ani nevedia kam. Nedá sa chalanom nič uprieť, bojovali, ale od začiatku sezóny nám chýba kreativita a ľahkosť. Aj umiestnenie v tabuľke nám zväzuje ruky, v rozhodujúcich momentoch sme v kŕči, a keď sme už skóre so Slovanom napokon vyrovnali a siahali po bode, prišiel neodpískaný faul na nášho hráča a absolútna laxnosť tri minúty pred koncom ďalšieho nášho hráča, ktorý nevyhodil čistý puk. Následne sme inkasovali rozhodujúci gól. Toto sa nesmie stávať."

Miroslav Mosnár (asistent trénera Slovana): "Prvú tretinu sme začali vlažne, bolo vidieť, že Bystrica je viac namotivovaná. Našťastie sa nám podarilo dať prvý gól v presilovke, čo nás trošku upokojilo. Druhá a tretia tretina bola už z našej strany lepšia, no hokej to bol viac bojovný. Zápas sme rozhodli v tretej tretine silou vôle. A tak môžem poďakovať chlapcom aspoň za to, že zabojovali a dotiahli zápas do víťazného konca."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok