Príčinou leteckého nešťastia v Mali bolo zlé počasie

SITA
26.7.2014 11:19

Najpravdepodobnejšou príčinou havárie lietadla spoločnosti Air Algérie v africkom Mali bolo zlé počasie. V piatok o tom informovali francúzski vyšetrovatelia. Zároveň oficiálne potvrdili, že nešťastie neprežil nikto zo 118 ľudí na palube.

Príčinou leteckého nešťastia v Mali bolo zlé počasie
SITA/AP

Vyšetrovatelia dorazili na miesto pádu stroja typu McDonelll Douglas MD-83 vo štvrtok ráno. Z predbežnej analýzy vyplýva, že stroj sa rozlomil na viacero častí až po dopade na zem. Je preto vysoko nepravdepodobné, že lietadlo bolo terčom raketového útoku podobne, ako tomu bolo v prípade stroja spoločnosti Malaysia Airlines, ktoré niekoľko dní predtým zostrelili na východnou Ukrajinou. Okrem Francúzov trosky lietadla nachádzajúce sa asi 70 kilometrov od malijského mesta Gao neďaleko hranice s Burkinou Faso strážia aj vojaci z Mali, Holandska a mierovej misie OSN MINUSMA.

Stroj spoločnosti Air Algérie zmizol z radarov približne 50 minút po štarte z hlavného mesta Burkina Faso Ouagadougou. Experti medzitým našli aj čiernu skrinku lietadla, ktorá môže výrazne pomôcť pri vyšetrovaní príčiny nešťastia. Na palube stroja patriaceho španielskej spoločnosti Swiftair, od ktorého si ho Air Algérie prenajímala, bolo 51 Francúzov, 27 občanov Burkina Faso, osem Libanončanov, šesť Alžírčanov, piati Kanaďania či štyria Nemci.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok