Spadol som, ani neviem prečo, tvrdí Sagan

SITA
25.7.2014 20:30

Peter Sagan a etapové koncovky – to je na tohtoročnej Tour de France nekonečný príbeh bez víťaznej pointy. Tá neprišla ani v piatkovej 19. etape s cieľom v Bergeracu, lebo slovenský líder tímu Cannondale sa tentoraz do špurtérskeho záveru ani nedostal.

Spadol som, ani neviem prečo, tvrdí Sagan
SITA/AP

Peter Sagan na mokrej ceste necelé tri kilometre pred cieľom spadol a bolo po nádejach. V cieli ho klasifikovali na 92. mieste.

"Ani neviem, prečo som spadol. Mal som dobrú pozíciu, ale asi len na pád," povedal Sagan v cieli pre server organizátorov Tour de France. "Možno som spadol preto, že bolo mokro. Nemohol som to zastaviť, šiel som k zemi prvý. Našťastie, nie som zranený. Mal som šťastie v nešťastí. Ozvali sa len staršie boľačky. Nie je to nič zlé," doplnil Sagan.

Slovenský cyklista je so 417 bodmi takmer istým víťazom bodovacej súťaže. O tretie zelené tričko ho už môže pripraviť iba zhluk negatívnych okolností, lebo do Paríža by už mal dôjsť. V sobotu je na programe Tour de France predposledná 20. etapa, 54 km dlhá časovka z Bergeracu do Périgueuxu, a v nedeľu potom záver trojtýždňovej driny s tradičným šprintérskym dojazdom na Elyzejských poliach v Paríži.

V záverečnej etape môže Sagan ešte posledný raz zaútočiť na víťazstvo. Zatiaľ má na konte štyri druhé, jedno tretie, ale aj tri štvrté a jedno piate miesto. Priorita je však tretie dekorovanie v zelenom pod Víťazným oblúkom.

"Verím, že to už do Paríža dotiahnem v zelenom drese. To bol môj hlavný cieľ pre túto Tour de France," dodal Sagan.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok