Trenčín napriek hladkej prehre postúpil

SITA
24.7.2014 22:03

Futbalisti AS Trenčín síce prehrali v odvete 2. predkola Európskej ligy UEFA na trávniku Vojvodiny Nový Sad 0:3, ale vďaka domácemu víťazstvu 4:0 postúpili do ďalšej fázy súťaže. V 3. predkole nastúpia Trenčania vo štvrtok 31. júla o 19.00 h na štadióne v Žiline proti anglickému Hull City. Odveta je na programe o týždeň neskôr na Britských ostrovoch.

Trenčín napriek hladkej prehre postúpil
TASR

Trenčania môžu ďakovať za postup viacerým dobrým zákrokom brankára Miloša Volešáka, keďže takmer stratili náskok z prvého zápasu. Domáci sa po góloch Ivaniča, Alivodiča a Stojanoviča snažili stiahnuť manko, ale trenčianska obrana napokon odolala.


FK Vojvodina Nový Sad (Srb.) - AS Trenčín (SR) 3:0 (1:0) - prvý zápas 0:4, Trenčín postúpil do 3. predkola 
Góly: 17. Ivanič, 52. Alivodič, 68. Stojanovič, ŽK: 47. F. Kubík (Trenčín), rozhodovali: Kristoffersen - Sönderby, Bille (všetci Dán.), 2500 divákov 

Zostavy: 
Nový Sad: Jovanič - Puškarič, Pankov, Pekarič, Nastič - Alivodič, Radoja, Poletanovič, Makarič (66. Grgič) - Ivanič - Stojanovič 
Trenčín: Volešák - Čögley, Rodríguez da Silva, Kleščík, Holúbek - Rundič - Lobotka, Mišák (46. Madu Kingsley) - F. Kubík (55. Mondek), Jairo, Moses Simon (80. Hajradinovič) 

Trenčín mal v prvom polčase loptu častejšie na kopačkách, vďaka čomu eliminoval aj očakávaný domáci tlak. Postupne však získavala Vojvodina územnú prevahu. V 17. min stratil Kubík loptu v strede poľa, Ivanič dostal ideálnu prihrávku za obranu a otvoril skóre. Volešák potom vychytal domáceho strelca, ktorý mal dobrú príležitosť poslať svoj tím do dvojgólového vedenia. Trenčania otupili útočné aktivity domácich a snažili sa presadiť pred ich bránkou. Hralo sa väčšinou v strede poľa, kde bol prehustený priestor. V úvode druhého polčasu strieľal v dobrej pozícii Lobotka len do pripraveného Jovaniča. Na opačnej strane trafil exportne spoza šestnástky Alivodič a zvýšil na 2:0.

Domáci ožili a snažili sa o ďalšie zásahy. V 68. min Ivanič po rýchlej akcii našiel prízemnou prihrávkou pomedzi obrancov nabiehajúceho Stojanoviča, ktorý bez problémov skóroval na 3:0. Nový Sad otvoril obranu a snažil sa o štvrtý gól. Trenčianskou oporou bol brankár Volešák. Postupovú poistku AS mohol dať Mondek, ale netrafil loptu v dobrej pozícii pred bránkou. V 84. min po chybe Volešáka vykopával Ivaničov pokus z bránkovej čiary Čögley. Trenčiansky brankár potom predviedol skvelý zákrok po hlavičke Stojanoviča. Trenčín napokon prežil domáci tlak a radoval sa z postupu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok