Na Taiwane sa zrútilo lietadlo, desiatky mŕtvych

TASR TA3
23.7.2014 16:38

Štyridsaťsedem ľudí dnes zahynulo a ďalších 11 utrpelo zranenia pri havárii lietadla taiwanskej spoločnosti TransAsia, ktoré sa dnes v nepriaznivom počasí pokúsilo núdzovo pristáť na ostrove Pcheng-chu neďaleko západného pobrežia Taiwanu. Informovala agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie taiwanského ministerstva dopravy.

Agentúra s odvolaním sa na vyhlásenie šéfa hasičskej brigády, ktorá zasahovala na mieste nešťastia, predtým uviedla, že pri havárii zahynulo najmenej 51 ľudí a ďalších sedem utrpelo zranenia.

Lietadlo s 54 cestujúcimi a štvorčlennou posádkou letelo z metropoly Taiwanu Tchaj-pej na ostrov Pcheng-chu, ktorý je súčasťou Pescadorského súostrovia ležiaceho približne na polceste medzi Taiwanom a Čínou.
Na Taiwane od utorka zúri tajfún Matmo sprevádzaný prudkými dažďami a silným vetrom, v dôsledku čoho sú zatvorené finančné inštitúcie a školy.

Spoločnosť TransAsia Airways je taiwanský letecký dopravca prevádzkujúci 23 lietadiel Airbus, ktoré lietajú najmä na domácich linkách. Spoločnosť však lieta aj do Japonska, Thajska a Kambodže.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok