Handzuš možno začne v Bystrici, v KHL jedine za Slovan

SITA
21.7.2014 16:52

Pre stále voľného hráča Michala Hadnzuša je priorita zostať aj v 37 rokoch v hokejovej NHL.

Handzuš možno začne v Bystrici, v KHL jedine za Slovan
SITA

"V júli sa pár klubov ozvalo, ale nič konkrétne sa nedohodlo. Uvidíme, ako to bude septembri. Vtedy sa začne druhá vlna prestupov, počkám dovtedy," uviedol podľa denníka SME skúsený stredný útočník, ktorý má v kanadsko-americkej lige na konte 1009 zápasov v základnej časti a 483 bodov (185+298).

Center z Banskej Bystrice vstúpil do NHL v sezóne 1998/1999 vo farbách St. Louis Blues. Bodovo explodoval hneď v nasledujúcom ročníku (25+28), keď bol súčasťou produktívnej útočnej formácie s krajanmi Pavlom Demitrom a Ľubošom Bartečkom na krídlach prezývanej "The Slovak Pack".

V marci 2001 putoval Handzuš do Phoenixu v rámci výmeny za Keitha Tkachuka. Z Arizony sa v júni 2002 sťahoval do Philadelphie, kde si v ročníku 2003/2004 utvoril kariérne maximum 58 bodov (20+38). Neskôr pôsobil aj v Chicagu, Los Angeles a San Jose, od apríla 2013 bol znova hráčom Blackhawks a hneď v júni im pomohol vybojovať Stanleyho pohár.

Ostatná sezóna u ambicióznych "jastrabov" mu veľmi nevyšla a vie si predstaviť, že by šiel pomôcť aj nejakému klubu NHL menej zvučnejšieho mena. "Aj keby som hral dobre v slabšom tíme, tak by som mal v marci šancu presunúť sa do lepšieho mužstva, ktoré má predpoklad na zisk Stanleyho pohára. To by mi neprekážalo," povedal Handzuš, ktorý zatiaľ pôsobenie v Európe vylúčil.

"Chcem hrať ešte v zahraničí. Určite by som nešiel kvôli rodine do Ruska. Keby som hral KHL, tak jedine za Slovan Bratislava, ale Kontinentálna liga ma odrádza pre dlhé presuny. Ak v septembri nebudem mať nič, tak si viem predstaviť, že by som sa rozohral v Banskej Bystrici, ale určite by to nebolo na celú sezónu," doplnil pre SME Handzuš.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok