Sankcie voči Rusku zasiahli asi štvrtinu nemeckých exportérov

TASR
21.7.2014 12:42

Sankcie Spojených štátov a Európskej únie voči Rusku za jeho podiel na vývoji na Ukrajine, ktoré zaviedli v posledných mesiacoch, zasiahli približne štvrtinu nemeckých exportérov. Uviedol to v rozhovore pre denník Rheinische Post podpredseda Nemeckej obchodnej a priemyselnej komory (DIHK) Volker Treier.

Sankcie voči Rusku zasiahli asi štvrtinu nemeckých exportérov
SITA

"Tieto sankcie ovplyvnili zhruba štvrtinu nemeckých exportných spoločností," povedal Treier, pričom najviac poškodené sú firmy, ktoré majú obchodné vzťahy s Ruskom aj USA a pre sankcie ich aktivity podliehajú v súčasnosti početným kontrolám.

"Musia podstúpiť viacero kontrol, či sú ich aktivity v súlade s rôznymi sankciami zo strany USA aj Európskej únie," dodal Treier.

Ruské ministerstvo zahraničných vecí už skôr v reakcii na jednotlivé sankcie uviedlo, že budú kontraproduktívne a budú mať bumerangový efekt, ktorý pocítia viaceré európske ekonomiky. USA pritom minulý týždeň rozsah sankcií ešte zvýšili. Najnovšie sa dotkli aj veľkých energetických firiem ako Rosnefť a Novatek či bánk Gazprombank a Vnešekonombank.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok