Londýn žiada ďalšie sankcie proti Rusku

SITA TA3
21.7.2014 12:23

Veľká Británia je pripravená sprísniť sankcie voči Rusku aj napriek možným negatívnym dopadom na svoju ekonomiku. Uviedol to v pondelok britský minister financií George Osborne. Odhodlanie potrestať tých, ktorí nesú zodpovednosť za zostrelenie civilného lietadla na východe Ukrajiny, nemôže nikto spochybňovať, povedal.

"Akékoľvek sankcie budú mať ekonomický dopad," uviedol Osborne pre rozhlasovú stanicu BBC. Zmieriť sa s porušovaním medzinárodne stanovených hraníc a strieľaním na civilné lietadlá by však viedlo k oveľa väčším ekonomickým škodám, zdôraznil britský minister.

Veľká Británia vyzve Európsku úniu, aby aktívnejšie uplatňovala existujúce protiruské sankcie a zakázala vývoz vojenskej techniky z EÚ do Ruska. Informovala o tom v nedeľu agentúra Reuters, pričom sa odvolávala na nemenovaného predstaviteľa úradu britského premiéra Davida Camerona.

Sankcie by mali podľa vlády v Londýne zasiahnuť celý ruský obranný sektor, ako aj firmy a jednotlivcov, ktorí podporujú ruskú vládu a separatistov na Ukrajine.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok