Šiesti hráči Šachtaru sa odmietli vrátiť z Francúzska na Ukrajinu

TASR
21.7.2014 11:12

Šesť futbalistov Šachtaru Doneck sa pre obavy o svoju bezpečnosť odmietlo vrátiť zo sústredenia vo Francúzsku na Ukrajinu. Podľa agentúry AP piati Brazílčania a jeden argentínsky hráč nenastúpili po sobotňajšom prípravnom zápase s Olympique Lyon na spiatočný let do Donecka.

Šiesti hráči Šachtaru sa odmietli vrátiť z Francúzska na Ukrajinu
SITA/AP

Po prehre 1:4 sa na letisku v Lyone neobjavili Brazílčania Alex Teixeira, Fred, Dentinho, Douglas Costa ako i Argentínčan Facundo Ferreyra. Zatiaľ nie je jasné, kde sa hráči nachádzajú a či si chcú vynútiť odchod z nestabilného východu Ukrajiny.

"Ak sa nevrátia, budú musieť pykať za svoje činy. Ich správanie môže mať za následok aktiváciu kompenzačných klauzúl, na základe ktorých budú musieť zaplatiť desiatky miliónov eur," upozornil majiteľ Šachtaru Rinat Achmetov v oficiálnom stanovisku zverejnenom na klubovej webstránke.

Okrem hráčov Šachtaru sa nechystá späť na Ukrajinu vrátiť ani argentínsky stredopoliar Sebastian Blanco z Charkova. "Po zrútení malajzijského lietadla nemám v úmysle vrátiť sa na Ukrajinu. Situácia je tam mimoriadna. Rozhodol som sa zostať v Buenos Aires," citovala agentúra R-Sport 26-ročného Blanca.

Ukrajinské vládne sily sa v súčasnosti pokúšajú preniknúť do mesta Doneck na východe krajiny, ktoré ovládajú proruskí separatisti. Ukrajinská futbalová federácia zatiaľ nerozhodla, či Šachtar bude môcť hrať domáce zápasy vo svojej aréne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok