Trnava v Dunajskej Strede gól nedala, kapitán DAC vylúčený

TA3 TASR SITA
20.7.2014 22:17

Bezgólovou remízou sa skončil nedeľňajší duel medzi Dunajskou Stredou a Trnavou v 2. kole najvyššej slovenskej futbalovej súťaže 2014/2015. DAC hral v poslednej desaťminútovke oslabený o kapitána Petra Majerníka, ktorý šiel predčasne pod sprchy po druhej žltej karte.

FC DAC 1904 Dunajská Streda - Spartak Trnava 0:0

Rozhodova: Jaška, ŽK: Straka, Horváth, Majerník, Krišto, Majerník, Antunovič - Schranz, Vlasko, ČK: 81 Majerník (DAC), 4811 divákov

Zostavy a striedania:

DAC: Penksa - Turňa, Struhár, Majerník, Szabó - Krišto, Straka - Brašeň, Horváth (63. Sabler, 89. Kwin), Ujlaky (69. Antunovič) - Jurčo

Trnava: Rusov - Janečka, Bortel, Tóth, Čonka - Sabo (61. Mikovič), Kuzma (46. Vlasko), Casado, Siva, Špalek (73. Chovanec) - Schranz

Pred zápasom si domáci fanúšikovia krásnou choreografiou uctili 110-ročný klub zo Žitného Ostrova.
V úvode začali aktívnejšie domáci, hrozili hlavne zo štandardiek, ale neúspešne. V prvých 15-tich minútach sa hral naozaj dobrý zápas, obe mužstvá hrali útočný futbal, bojovalo sa o každú loptu. Do vyložených šancí sa však nikto nedostal. V strede prvého polčasu hra upadla, bojovalo sa medzi šestnástkami. V 23. minúte Janečka prihral prudko do pokutového územia, kde sa k lopte dostal Casado, jeho strelu však brankár Penksa kryl. Prvý polčas sa skončil bez vážnejšej šance.

Začiatok druhého polčasu bol plný šancí. Najprv v 46. minúte Vlasko vystrelil zo stredového kruhu, vonku stojaci Penksa vytlačil loptu na brvno. Následne z dorážky dvakrát nastrelil Penksu Trnavčan Schranz. O 3 minút neskôr sa rútil na brankára Ujlaky, jeho šancu Rusov chytil, dorážajúci Brašeň však prestrelil prázdnu bránu. Rozruch vyvolala vypadnutá elektrina, dôsledkom čoho nesvietili stožiare na jednom konci štadióna. V 81. minúte dostal za faul druhú žltú kapitán domácich Majerník, ktorý videl následne červenú. Následne odpískaný voľný kop zahral Vlasko, ktorý z 20 metrov nastrelil brvno. V 93. minúte mohol padnúť prvý gól zápasu, hosťujúci Vlasko však zahral rukou, za čo videl žltú kartu.

Hlasy:

Mikuláš Radványi, tréner DAC-u: "Keď som videl, ako nastúpilo hosťujúce mužstvo, vedel som, že nebude hrať tak, ako v posledných zápasoch. My sa stále rozohrávame, aj dnes sme hrali v inej zostave, ako predtým. Kvalita bola na súperovej strane, Trnavčania boli herne lepší. Musím svojich hráčov pochváliť. Doma nesmieme byť spokojní s remízou, ale podľa priebehu zápasu musíme brať aj bod."

Juraj Jarábek, tréner Spartaka: "Hrali sme v krásnej atmosfére, v takej sa musí hrať hráčom dobre. Máme za sebou ťažké zápasy. V druhom polčase sme boli lepším mužstvom, mali sme šance na víťazstvo, potvrdili to Vlaska a Schranz. Musíme brať bod, ale mohli sme siahať na tri. Remíza je však spravodlivá."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok