Telá obetí skladujú v mraziacich boxoch vlaku

TA3 SITA
20.7.2014 13:34

Desiatky tiel obetí štvrtkového zostrelenia malajzijského lietadla nad východným územím Ukrajiny sú uskladnené vo vlaku s chladiaci boxmi. Podľa nedeľňajších informácií agentúry Reuters to potvrdili tamojší železniční pracovníci.

Súprava údajne stojí niekoľko kilometrov od miesta nešťastia v meste Torez a telá do vagónov začali nosiť ešte v noci. Vlak momentálne údajne čaká na príchod odborníkov a následne telá prevezú do zatiaľ nešpecifikovanej lokality. Hovorí sa o meste Ilovaisk, juhovýchodne od Torezu. Prístup k vlaku majú aj medzinárodní pozorovatelia z OBSE. Po dvoch dňoch na horúcom slnku sa podľa proruských povstalcov podarilo zo svahu na mieste tragédie pozbierať takmer 200 tiel.

Boeing 777 spoločnosti Malaysia Airlines letiaci z Amsterdamu do Kuala Lumpur sa vo štvrtok zrútil do poľa pri hraniciach Ruska a Ukrajiny, pričom nikto na palube stroja pád neprežil. Stroj bol zostrelený raketou, pričom hlavné podozrenie zatiaľ padá na proruských povstalcov operujúcich v nepokojnej oblasti. Tí vinu odmietajú a obviňujú vládne sily disponujúce raketovým systémom schopným zostreliť lietadlo v desaťkilometrovej výške.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok