Scolariho zrejme na poste trénera Brazílie nahradí Dunga

20.7.2014 10:26

Horúcim kandidátom na post trénera brazílskej futbalovej reprezentácie je Carlos Dunga, informovala v nedeľu agentúra DPA. Dunga ako kapitán priviedol "kanárikov" k titulu majstrov sveta v roku 1994 v USA, ako tréner viedol Brazílii v rokoch 2006 až 2010.

Scolariho zrejme na poste trénera Brazílie nahradí Dunga
SITA/AP

Celým menom Carlos Bledorn Verri má nahradiť Luiza Felipe Scolariho, ktorý sa musel porúčať po zisku "iba" štvrtého miesta na nedávno skončených "domácich" MS, pričom v posledných dvoch dueloch organizátor dostal lekcie 1:7 od Nemecka v semifinále, resp. 0:3 od Holandska v zápase o bronz.

Päťdesiatročný Dunga má dobrý vzťah s novovymenovaným generálnym manažérom reprezentácie Gilmarom Rinaldim. Brazílska futbalová konfederácia (CBF) má meno Scolariho nástupcu oznámiť v utorok. Dunga 5-násobných majstrov sveta ako kouč priviedol v roku 2007 k zlatu na Copa America a v roku 2009 vyhral Pohár konfederácií v JAR. O rok na MS ale vypadol s tímom vo štvrťfinále s Holanďanmi a dostal "padáka". Naposledy viedol Internacional, ale v októbri minulého roku po štyroch ligových prehrách za sebou ho vyhodili.

Ďalšími adeptmi na post sú Tite, ktorý s Corinthians vyhral v roku 2012 majstrovstvá sveta klubov FIFA, resp. lodivod FC Sao Paulo Muricy Ramalho.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok