Sagan chcel darovať etapové víťazstvo priateľke k narodeninám

TASR
16.7.2014 20:40

Petrovi Saganovi sa ani v 11. etape nepodarilo dosiahnuť prvé víťazstvo na prebiehajúcom ročníku slávnych cyklistických pretekov Tour de France. V cieli ho to mrzelo o to viac, že triumf chcel venovať svojej priateľke, ktorá práve v stredu oslavovala narodeniny.

Sagan chcel darovať etapové víťazstvo priateľke k narodeninám
SITA

"Dúfal som, že zvíťazím na narodeniny mojej priateľky, teraz mám pre ňu aspoň kvety a zelený dres," uviedol pre oficiálnu stránku podujatia. "Stále som sebaistý, budem sa snažiť čo najlepšie. Už je mi zle z toho, že som stále druhý. Ale každý deň je to ťažké. Všetci ma poznajú," pokračoval. Sagan má zatiaľ na konte osem umiestnení v Top 10 - tri druhé, tri štvrté a po jednom piatom a deviatom mieste.

Slovenský cyklista mal etapu dobre rozbehnutú. V záverečnom klesaní z poslednej horskej prémie Cote d'Echallon sa dostal do úniku spolu s ďalšími troma pretekármi - domácim Tonym Gallopinom, Poliakom Michalom Kwiatkowským a Austrálčanom Michaelom Rogersom. Jeho súperi sa skúšali odtrhnúť, Sagan zareagoval na pokusy Rogersa aj Kwiatkowského, ale ten rozhodujúci Gallopina už nezachytil. Francúz si nakoniec prišiel pre víťazstvo, keď finišoval len niekoľko metrov pred špurtujúcim pelotónom. Sagan skončil deviaty.

"Zvláštna situácia. Bol som na čele pretekov, no v úniku so mnou boli silní cyklisti ako Rogers, Kwiatkowski či práve Gallopin. Mal som dobrú východiskovú pozíciu, ale nechceli so mnou spolupracovať. Oni vedia, že ja neustupujem. Prišlo mi to však trošku hlúpe, pretože človeka v úniku predsa nemôžem stíhať sám. Chcem sa poďakovať tímu, dnes sme išli výborne a skúsili to. Každý deň tu je však ťažší,"
uviedol Sagan.


Vo štvrtok ho čaká 12. etapa s kopcovitým profilom, situáciu mu v posledných dňoch navyše skomplikoval aj zdravotný stav. "Už sa cítim lepšie. Myslím, že zajtra budem v dobrej kondícii a budeme to môcť znova skúsiť," dodal.


Tešiť ho môže aspoň fakt, že si pripísal do boja o zelený dres 9 bodov za umiestnenie a ďalších 5 za 11. miesto na prémii. Celkovo ich má na konte už 301 a 164-bodovový náskok pred druhým Francúzom Bryanom Coquardom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok