V Donecku zaviedli stanné právo a zákaz vychádzania

TA3 TASR
16.7.2014 09:49

Vo východukrajinskom meste Doneck zaviedla domobrana stanné právo a zákaz vychádzania. Informovalo o tom dnes tlačové oddelenie samozvanej Doneckej ľudovej republiky.

V Donecku zaviedli stanné právo a zákaz vychádzania
SITA

"S cieľom vyhnúť sa incidentom a chrániť životy a zdravie civilistov zaviedlo vedenie domobrany v Donecku ako opatrenie na presadzovanie práva stanné právo a zákaz vychádzania," uvádza sa vo vyhlásení, ktoré podpísal veliteľ doneckej domobrany Igor Strelkov.

V dokumente sa podľa agentúry ITAR-TASS píše, že stanné právo platí v niekoľkých štvrtiach Donecka a obmedzenia "budú formulované v priebehu práce". Zákaz vychádzania bude platiť od 23.00 h do 6.00 h miestneho času.

Ukrajinská vláda nemá v úmysle zaviesť na východe krajiny stanné právo, citovala medzitým agentúra Interfax-Ukrajina hovorcu Rady národnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny Andrija Lysenka. Ten tiež oznámil, že letectvo obnovilo palebnú podporu pozemných síl v oblastiach, kde zúria najťažšie boje. Letecké operácie podľa neho prerušili v utorok vzhľadom na vyšetrovanie pondelkového zostrelenia armádneho dopravného lietadla An-26 v Luhanskej oblasti. Lysenko dodal, že za posledných 24 hodín zahynulo v bojoch 11 vojakov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok