Na Tour končí aj Cancellara, chce sa venovať príprave na MS

TASR
15.7.2014 17:58

Slávne cyklistické preteky Tour de France prišli v utorok o ďalšiu zo svojich hviezd. V prvý voľný deň 101. ročníka totiž oznámil odstúpenie z podujatia Švajčiar Fabian Cancellara.

Na Tour končí aj Cancellara, chce sa venovať príprave na MS
SITA/AP

Populárny "Spartakus" sa tak rozhodol, aby sa mohol pripravovať na septembrové majstrovstvá sveta v španielskej Ponferrade. "Odcestujem domov a doprajem si krátku pauzu. Sezóna bola pre mňa dlhá, štartoval som už v Dubaji. Mám za sebou už 59 súťažných dní a na konci sezóny ma čaká ďalší veľký cieľ - majstrovstvá sveta. Nie je tajomstvo, že tam chcem byť v najlepšej forme. Takže je dôležité, aby som si oddýchol," uviedol v tlačovej správe svojho tímu Trek.

Tridsaťtriročný špecialista na klasiky a časovky figuroval po 10. etape na 34. mieste celkového poradia s takmer polhodinovou stratou na lídra Vincenza Nibaliho z Talianska. Cancellara bol horúci favorit na víťazstvo v 5. etape, počas ktorej musel pelotón zdolať úseky na dlažobných kockách z klasiky Paríž-Roubaix.

Nakoniec v nej obsadil piate miesto za víťazným Larsom Boomom z Holandska a tesne za štvrtým Slovákom Petrom Saganom.

O etapové vavríny sa pokúsil aj v 9. etape, keď bol dlho v úniku, ale nakoniec nestačil na sólojazdu Nemca Tonyho Martina a došpurtoval s takmer trojminútovou stratou na druhej priečke. "Nebol to iba o etape s dlažobnými kockami. Profil tohtoročnej trate sa mi páčil a vyhovoval mi. S trochou šťastia som mohol ísť domov s dobrým výsledkom," dodal.

Stajňa Trek tak ostala iba so šiestimi jazdcami. Už pred Cancellarom skončili Andy Schleck a Danny van Poppel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok