Argentínčanov vítali tisícky fanúšikov, médiá ich chvália

TASR TA3
15.7.2014 09:00

Tisícky nadšených fanúšikov vítali argentínsku futbalovú reprezentáciu po jej návrate domov. Stalo sa tak aj napriek tomu, že "albicelestes" v nedeľňajšom finále na MS v Brazílii prehrali s Nemeckom 0:1 po predĺžení.

"Samozrejme, radšej by sme tu pred vami stáli s majstrovskou trofejou. Dali sme do toho všetko, ale tentoraz to nevyšlo. Napriek tomu sme našim fanúšikom rozdávali radosť a veríme, že v tom budeme pokračovať aj v budúcnosti," odkázal fanúšikom kapitán tímu Lionel Messi.

Na slávnosti v tréningovom centre Ezeiza na predmestí Buenos Aires sa zúčastnila aj argentínska prezidentka Cristina Fernándezová de Kirchnerová. Tá pre chorobu chýbala na nedeľňajšom finále na Maracane v Rio de Janeiru. "Veľmi som chcela hráčov osobne povzbudiť. Žiaľ, nevyšlo to. Pred turnajom nášmu tímu nikto neveril, ale hráči hrali s vášňou, so srdcom a iba krôčik im chýbal k absolútnemu úspechu. Som na nich hrdá," uviedla Fernándezová de Kirchnerová.

Messiho a spol. chválili aj pondeľňajšie edície argentínskych novín. "Bojovali sme až do samého konca. Boli sme blízko k zisku trofeje, ale Nemci boli o kúsok lepší. Hráči nechali na trávniku všetko a preto si získali obdiv a rešpekt futbalového sveta. Nemecko bolo bez debaty najlepším tímom na turnaji," napísal najčítanejší argentínsky denník Clarín. Športový magazín Olé poďakoval hráčom za prvú finálovú účasť po 24 rokoch.

"Sen sa skončil. Nechali sme na Maracane dušu, ale vrátili sme sa na pódium po dlhých 24 rokoch. Zákrok brankára Neuera na útočníka Higuaina mala byť jasná penalta," dodalo Olé. Denník La Nacion označil mužstvo za pýchu národa. "Žiadna trofej, ale množstvo hrdosti. Prehra vo finále bolí, ale výkon nás veľmi teší," napísal La Nacion.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok