Zlaté Moravce prehrali v Trnave rozdielom triedy

TASR
13.7.2014 20:16

Trnava zdolala Zlaté Moravce jednoznačne 3:0. Prvý gól "andelov" strelil už v 5. min Martin Mikovič, druhý pridal z pokutového kopu Ján Vlasko. To už hostia hrali bez vylúčeného brankára Pavla Kováča. Po zmene strán prikrášlil triumf favorita svojím druhým presným zásahom v stretnutí Vlasko.

Zlaté Moravce prehrali v Trnave rozdielom triedy
TASR

Spartak Trnava - ViOn Zlaté Moravce 3:0 (2:0)

Góly: 5. Mikovič, 40. a 58. Vlasko (prvý z 11 m). Rozhodoval: Valášek, ŽK: Nikolič (Z. Moravce), ČK: 33. P. Kováč (Z. Moravce)

zostavy a striedania:

Spartak Trnava: Rusov – Čonka, Janečka, Tóth, Bortel – Chovanec (57. Mikinič), Casado (63. Richnák), Vlasko – Špalek, Kuzma – Mikovič (68. Kasaj)

ViOn Zlaté Moravce: P. Kováč – Pavlenda, Nikolič, Mujkoš, Chren – Pilát, L. Kováč (38. Novota), Orávik, Charizopulos (53. Sabo) – Djuričič, Ďurica (77. Valenta)

Trnava sa už v 5. minúte ujala vedenia, keď sa po akcii pred šestnástkou hostí presadil po prihrávke z krídla presne mierenou strelou Mikovič. Gól domácich nakopol a v nasledujúcich minútach hrali s loptou na útočnej polovici. Spartak kombinoval pred pokutovým územím súpera, jeho hre chýbala len finálna prihrávka do zakončenia. V 18. minúte sa dostal do protiútoku Orávik, po jeho práci si však s následným rohom obrana "bílích andelov" poradila. Hru smerom dopredu režíroval aktívny Vlasko, ktorý sa v 22. minúte prezentoval aj streleckým pokusom, Kováč však s námahou vyrazil. O jedenásť minút neskôr nariadil po kontakte Kováča s Mikovičom v šestnástke hlavný rozhodcu pokutový kop pre domácich a brankára ViOn-u poslal predčasne pod sprchy. Hosťujúci tréner stiahol z hry stredopoliara Lukáša Kováča a do brány poslal Novotu, ktorého Vlasko z penalty prekonal - 2:0.

Zlaté Moravce nedokázali ani po prestávke zlepšiť svoju hernú činnosť a v 58. minúte inkasovali tretíkrát. Na odrazenú loptu vo "veľkom vápne" si počkal Vlasko a efektnými "nožnicami" ju poslal od Novotu do siete. Už o štyri minúty mohol náskok zveľadiť Janečka, jeho hlavička si však nenašla cestu do odkrytej časti brány. V ďalšom priebehu kontrolovali Trnavčania hru a hoci si vypracovali aj niekoľko ďalších príležitostí, štvrtý gól nepridali. V nadstavenom čase sa dostali do svojej najväčšej šance aj hostia, keď Sabo strieľanou prihrávkou do päťky našiel kopačku Orávika, jeho teč však za Rusovom neskončil. Spartak si tak v úvodnom jesennom kole poradil s ViOn-om presvedčivo 3:0.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok