Tisíce Palestínčanov utekajú zo svojich domovov v Pásme Gazy

TA3,TASR
13.7.2014 08:26

Napriek tomu, že Bezpečnostná rada OSN vyzvala na prímerie, Tel Aviv varoval zostrením útokov a ich rozšírením aj na iné ako vojenské ciele.

Izrael vyzval na evakuáciu severnej časti pásma Gazy

Izrael vyzval dnes obyvateľov severnej časti pásma Gazy, aby opustili svoje domovy, čo podľa agentúry AP naznačuje možnosť blížiaceho sa útoku izraelských pozemných síl.

Izraelské letectvo dnes ráno zhadzovalo na severe pásma Gazy letáky vyzývajúce obyvateľov na evakuáciu. Izraelské jednotky podľa hovorcu armády začnú dnes niekedy po 12.00 h miestneho času (10.00 SELČ) "krátke a dočasné" ťaženie proti severnej časti pásma Gazy.

Výzva na evakuáciu prišla po tom, ako izraelské špeciálne jednotky uskutočnili na severe pásma Gazy rýchly výpad, pri ktorom údajne zničili raketovú základňu militantov. Pri útoku sa ľahko zranili štyria vojaci.
V priebehu šesť dní trvajúcej izraelskej ofenzívy zahynulo v pásme Gazy viac ako 160 Palestínčanov. Palestínski militanti vypálili za ten čas na Izrael približne 700 rakiet. Židovský štát zatiaľ žiadne obete raketových útokov nehlásil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok