Vicemajster z Trenčína začal nový ročník I. ligy víťazne

TA3 SITA TASR
12.7.2014 20:06

Futbalisti úradujúceho vicemajstra AS Trenčín zvládli úvodnú prekážku v novom ročníku najvyššej slovenskej súťaže, keď v sobotňajšom dueli zdolali na domácej umelej tráve FC DAC 1904 Dunajská Streda tesne 2:1.

AS Trenčín – DAC Dunajská Streda 2:1 (1:0)

Góly: 32. Simon, 69. Kleščík – 88. Brašeň. Rozhodoval: Kráľovič,  ŽK: Ramón – Straka, Struhár, 2481 divákov.

zostavy a striedania:

AS Trenčín: Volešák – Čögley, Kleščík, Ramon, Holúbek – Baez – Kubík, Hajradinovič (60. Mišák), Lobotka, Simon – Jairo (78. Malec)

DAC Dunajská Streda: Penksa – Turňa, Struhár,  Majerník, Szabó – Krišto (79. Nguekam), Straka – Brašeň, Horváth, Ujlaky (76. Antunovič) – Kováč (56. Sabler)

Posilnení Dunajskostredčania sa v prvom polčase zamerali v prvom rade na obranu. Trenčín sa preto musel, ako už tradične v domácom prostredí, niekedy prebíjať až cez deviatich obrancov. Po opatrnej päťminútovke sa v 6. minúte uvoľnil v šestnástke Kubík a hoci bol z uhla, jeho strela sa odrazila od brvna Penksovej brány. Na opačnej strane sa predral pred bránu Ujlaky a jeho prihrávku takmer na gól premenil bývalý hráč AS Vojtech Horváth. V 13. minúte bol tesne pred šestnástkou faulovaný Simon. Po jeho priamom kope sa druhýkrát v zápase triaslo brvno. O päť minút mal dostatok času aj priestoru Hajradinovič na to, aby poriadne natiahol Penksu. Po polhodine hry sa po kolmici snažil o zakončenie Kubík, no v bežeckom súboji bol hosťujúci gólman úspešnejší. O tri minúty boli už Trenčania úspešnejší. Brániacich hráčov vycvičil Kubík, loptu posunul na Simona, ktorý z hranice šestnástky prestrelil Penksu. Brvno na hosťujúcej bráne sa ešte do polčasu triaslo aj tretíkrát po ďalekonosnom pokuse Lobotku.

Prvú vážnejšiu šancu po prestávke mali hostia. Brašeňovu strelu zvnútra šestnástky zneškodnil Volešák. V 60. minúte predviedol technické umenie Simon, loptu ponúkol Hajradinovičovi, no srbský stredopoliar z desiatich metrov zakončil slabo. Hosťujúci kolektív sa s pribúdajúcimi minútami snažil otvoriť hru, čo dávalo viac priestoru pre hráčov Trenčína. Po jednom z rohových kopov sa AS ujalo dvojgólového vedenia, keď hlavou poslal loptu do siete Kleščík. Pätnásť minút pred koncom sa tvrdou strelou z 25 m prezentoval Ramon. Jeho pokus s námahou vyrazil Penksa na rohový kop. V závere sa Dunajská Streda snažila o kontaktný gól a ten sa jej aj podarilo streliť. Po rohovom kope sa presadil Brašeň. Mišákova šanca na 3:1 gólom neskončila, a tak si domáci tím pripísal víťazstvo o jeden gól.

Hlasy:

Ivan Vrabec, tréner AS Trenčín: "V prvom polčase sme hrali proti veľmi dobre organizovanej obrane a dominovali sme počas celého prvého polčasu. Šancí bolo pomenej. Upokojil nás až prvý gól. V druhom polčase nebola hra taká, ako sme si predstavovali. Naše víťazstvo bolo zaslúžené. Mrzí ma záverečných pätnásť minút, súper pritlačil a dostal nás pod tlak."

Mikuláš Radványi, tréner DAC Dunajská Streda: "Zápas sme začali v prvých minútach aktívne a hrali sme to, čo sme chceli. Vedeli sme, že domáci vysoko napádajú. Lopty sme dávali za obranu. Potom sme z nepochopiteľných dôvodov dostali súpera na koňa. Do polčasu sme šli s jednogólovým mankom. Po prestávke mal dobrú šancu Brašeň, domáci však dali gól. V závere sme sa dostali k svojej hre, dali sme gól, no vyrovnať sa nám už nepodarilo. Víťazstvo Trenčína bolo zaslúžené."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok