Košice prekvapujúco prehrali s Banskou Bystricou

TA3 TASR SITA
12.7.2014 20:02

Úradujúci držiteľ národného pohára Slovnaft Cupu MFK Košice začal nový ročník najvyššej slovenskej futbalovej súťaže 2014/2015 domácou prehrou. Zverenci českého trénera Radoslava Látala podľahli v sobotňajšom dueli 1. kola súperovi z Banskej Bystrice 1:2. Hráči Dukly rozhodli o prekvapujúcom víťazstve v Košiciach dvoma presnými zásahmi na konci prvého polčasu.

Košice prekvapujúco prehrali s Banskou Bystricou
TASR

MFK Košice - Dukla Banská Bystrica 1:2 (0:2)

Góly: 47. Skvašík - 41. Vajda, 43. Střihavka. ŽK: Bašista, Kavka, Redžič (všetci Košice). Rozhodca: Pavlík, 1652 divákov.

zostavy a striedania:

MFK Košice: Tofiloski - Kavka (79. Šinglár), Bašista (46. Pačinda), Ostojič - Bukata, Korijkov - Viazanko, Skvašík (82. Djordjevič), Sekulič - Redžič, Novák

Dukla Banská Bystrica: Boroš - Vajda, De Vito, Savič - Rejdovian, Ľupták, Peňaška - Šumský (90.+ Polievka), Faško (67. Šovčík), Kupec - Střihavka

V košickom Čermeli sa začalo za mierneho dažďa a už v 3. minúte Novák obohral vybiehajúceho banskobystrického brankára, ale netrafil odkrytú bránu. Hostia pohrozili v 9. minúte strelou Šumského k ľavej žrdi, Tofiloski bol však na mieste. V tej istej minúte sa dostal do šance Skvašík, stav sa nezmenil. Ten istý hráč to skúšal i v 13. minúte, strelou spoza šestnástky, ani tentoraz neuspel. O tri minúty neskôr napriahol takmer z 30 metrov Ľupták, lopta z jeho kopačky pristála iba na brvne košickej brány. Košičania si od 20. do 23. minúty vypracovali tri dobré šance, no Bukata, Skvašík a predovšetkým Ostojič ich nedokázali pretaviť vo vedúci gól. Ten v sklze neprekonal Boroša ani z tesnej blízkosti. Banskobystričania znova preverili pozornosť Tofiloského v 29. minúte, keď sa strelou približne z 25 metrov prezentoval Peňaška. Aktívny Svašík pálil v 34. minúte iba tesne ľavej žrde hosťujúcej brány a tak zahrmelo na opačnej strane. Štyri minúty pred koncom prvého polčasu sa po rohovom kope presadil hlavou Vajda a otvoril skóre duelu - 0:1. Prešli dve minúty a Tofiloski vyťahoval loptu zo siete druhýkrát. Po centri z ľavej strany sa opäť hlavou presadil Střihavka - 0:2.

O úvodnú šancu druhého dejstva sa postaral domáci Novák, Boroš vytlačil na roh. Po následnom druhom rohovom kope sa dostala lopta až k Skvašíkovi, ktorý bez prípravy napriahol približne z 25 metrov a volejom korigoval na 1:2. Ten istý hráč poriadne vyprášil Borošove rukavice aj v 55. minúte, jeho tvrdú strelu spoza šestnástky ale banskobystrický brankár dokázal vyraziť. "Žlto-modrí" si síce vypracovali tlak, ale v útočnej fáze boli bezzubí. Ich súper od 70. minúty vyrovnal hru a vyrážal do rýchlych protiútokov. Víťazstvo hostí mohol definitívne spečatiť v 87. minúte striedajúci Šovčík, ale Tofiloski dobre čítal hru a v páde zneškodnil jeho šancu. V nadstavenom čase ešte mohol zariadiť deľbu bodov Viazanko, ale loptu poslal iba nad bránu hostí.

Hlasy:

Radoslav Látal, tréner MFK Košice: "Do zápasu sme vstúpili dobre, mali sme jednu veľkú šancu po hrúbke v súperovej obrane. Mali sme optický tlak i náznaky šancí. Bohužiaľ sme urobili hrubú chybu pri štandardnej situácii a súper nás potrestal. Vzápätí Tofiloski vyrobil ďalšiu chybu a prehrávali sme 0:2. Po rýchlom góle v druhom dejstve som ešte veril, že sme schopní zápas otočiť. V závere mal Viazanko obrovskú šancu vyrovnať, no súper hral nebojácne a vyhrával osobné súboje, my sme s tým nevedeli poradiť."

Norbert Hrnčár, tréner B. Bystrice: "Tešíme sa z úžasného víťazstva proti na domácej pôde silným Košiciam. Hrali sme odhodlane, sebavedomo, disciplinovane, takticky."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok