Suárez volí poslednú možnosť, obráti sa na CAS

SITA
12.7.2014 10:58

Uruguajský futbalista Luis Suárez sa chce odvolať na Športovom arbitrážnom súde (CAS) proti trestu od Medzinárodnej futbalovej federácie za uhryznutie Taliana Giorgia Chielliniho v zápase skupinovej fázy majstrovstiev sveta v Brazílii.

Suárez volí poslednú možnosť, obráti sa na CAS
SITA

Právnici hviezdneho útočníka, ktorý v piatok prestúpil z Liverpoolu do FC Barcelona, už študujú dokumenty a predpisy, aby mu CAS mohol zredukovať dištanc.

"Veríme, že môžeme situáciu otočiť v náš prospech. Ten trest je totalitný a fašistický. Spravodlivosť síce dostala prvýkrát na frak, ale jej čas ešte príde," povedal pre uruguajské médiá podľa denníka Marca právnik Alejandro Balbi, ktorý je aj členom výkonného výboru Uruguajského futbalového zväzu. Suárez už s odvolaním sa voči trestu neuspel pred príslušnou komisiou Medzinárodnej futbalovej federácie.

Suárez dostal za uhryznutie talianskeho obrancu Giorgia Chielliniho v súboji základnej D-skupiny MS 2014 dištanc na 9 zápasov v reprezentácii a 4 mesiace bez futbalu na klubovej úrovni. K tomu treba prirátať pokutu 100 000 švajčiarskych frankov, čiže 112 000 USD. Dvadsaťsedemročný Suárez bol v uplynulej sezóne s 31 gólmi najlepším strelcom anglickej Premier League. Dosiahol ich v drese FC Liverpool.

Odvolanie sa na CAS je pre hráča poslednou možnosťou, ako zvrátiť verdikt. Ak neuspeje pred tribunálom sídliacim vo švajčiarskom Lausanne, potom by sa mohol k tímu Barcelony pripojiť až koncom októbra, keďže podľa trestu nemôže ani trénovať s klubovým tímom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok