Neymara len 2 cm delili od toho, aby skončil na vozíčku

SITA
11.7.2014 13:28

Hviezda brazílskej futbalovej reprezentácie Neymar priznal, že len kúsok ho delil od toho, aby po zákroku Kolumbijčana Juana Camila Zúňigu skončil pripútaný na invalidný vozík.

Neymara len 2 cm delili od toho, aby skončil na vozíčku
SITA/AP

Vo štvrťfinále majstrovstiev sveta medzi domácou Brazíliou a juhoamerickým rivalom pri jednom zo súbojov Kolumbijčan zasiahol krídelníka FC Barcelona kolenom do chrbta tak nešťastne, že mu zlomil bedrový stavec.

"Je nesmierne náročné hovoriť o tom, čo sa stalo v takom dôležitom momente mojej kariéry. Len Boh ma ochránil pred vážnejším zranením. Chýbali dva centimetre smerom viac do stredu a mohol som skončiť na vozíčku," povedal na tlačovej konferencii so slzami v očiach Neymar, ktorý bol emotívne taký vypätý, že musel na pár sekúnd prestať rozprávať a len ťažko si spomínal na inkriminovanú situáciu.

Zúňiga sa za zákrok, ktorý rozhodcovia počas zápasu neposúdili ako nedovolený, ospravedlnil. Dvadsaťdvaročný technicky disponovaný Neymar má však naňho ťažké srdce. "Neviem, či ma chcel zraniť. Každý, kto rozumie futbalu, v tom však má jasno - nebol to normálny súboj. Nemôžem sa brániť, keď nevidím, čo sa deje za mojím chrbtom. Jediné, čo ma mohlo ochrániť pred nájazdom zozadu, sú pravidlá," ponosoval sa Neymar, ktorý sa po párdňovej liečbe vo štvrtok vrátil k reprezentačným spoluhráčom v ich tréningovom tábore.

"Rozhodne to bol najťažší týždeň v mojom živote," doplnil brazílsky kanonier, ktorý okrem zranenia trpel aj počas zahanbujúcej semifinálovej prehry krajanov s Nemcami 1:7. "Bolo by v poriadku, keby sme prehrali, ale nie takýmto spôsobom. Bolo to neuveriteľné, nevysvetliteľné. Na druhej strane, nebolo by fér, aby túto našu partiu chalanov hodnotili a pamätali si ju len podľa tohto jedného výsledku. Musíme sa vzchopiť, aj takéto situácie prináša futbal. Tento neúspech bude bolieť dlho, ale prídu lepšie dni. Čaká nás duel o tretie miesto, chalani sa musia koncentrovať naň," doplnil na margo sobotňajšieho súboja o bronz proti Holandsku.

Neymar bude vo finále držať palce Argentíne a najmä jej kapitánovi Lionelovi Messimu, s ktorým tvoria úderný dvojzáprah v Barcelone. "Zaslúži si, aby sa stal majstrom sveta," uzavrel bývalý hráč FC Santos.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok