FIFA zamietla odvolanie Suareza, trest za uhryznutie platí

TASR
10.7.2014 17:28

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) zamietla odvolanie Luisa Suareza. Uruguajský útočník dostal od disciplinárnej komisie za uhryznutie talianskeho obrancu Giorgia Chielliniho trest na deväť zápasov, suspendáciu na 4 mesiace v akejkoľvek spojitosti s futbalovou činnosťou a pokutu 100.000 švajčiarskych frankov (cca 82.210 eur).

FIFA zamietla odvolanie Suareza, trest za uhryznutie platí
SITA/AP

Hráč sa však môže odvolať na Športový arbitrážny súd (CAS). Informovala agentúra Reuters.

Suarez sa previnil tesne pred víťazným gólom svojho krajana Diega Godina v 81. minúte rozhodujúceho stretnutia základnej D-skupiny na MS v Brazílii. V priamom súboji o postup Uruguaj zdolal Taliansko 1:0 a postúpil do osemfinále. Incident si hlavný rozhodca nevšimol, ale uruguajského strelca usvedčili televízne kamery.

Trest začal 27-ročnému hráčovi FC Liverpool, ktorý bol v minulej sezóne s 31 gólmi najlepším strelcom anglickej Premier League, plynúť osemfinálovým súbojom s Kolumbiou. V ňom Uruguaj podľahol juhoamerickému sokovi 0:2 a na turnaji skončil.

V minulosti už Suarez dvakrát pohrýzol súpera. V roku 2013 sa v zápase Premier League "zakusol" do obrancu Chelsea Londýn Branislava Ivanoviča, za čo dostal desaťzápasový dištanc. V roku 2010 počas pôsobenia v Ajaxe Amsterdam pohrýzol protihráča z PSV Eindhoven Otmana Bakkala a odsedel si za to sedem zápasov.

Maximálna výška trestu, ktorá mu hrozila, bola podľa noriem FIFA suspendácia na 24 zápasov alebo dvojročný zákaz činnosti. Na MS 1994 Talian Mauro Tassotti zlomil nos Španielovi Luisovi Enriquemu, za čo dostal osemzápasový dištanc, čo je doteraz najprísnejší trest od FIFA v histórii svetových šampionátov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok