Novým lídrom tímu Sky bude Austrálčan Porte

TASR
10.7.2014 09:16

Novým lídrom tímu Sky na cyklistickej Tour de France bude Richie Porte. Austrálčan prevzal pozíciu jednotky britskej stajne po tom, čo musel z pretekov odstúpiť obhajca vlaňajšieho celkového prvenstva Chris Froome.

Novým lídrom tímu Sky bude Austrálčan Porte
SITA

"V Richiem Portem máme veľmi schopného, kvalitného lídra," vyjadril sa na adresu 29-ročného jazdca manažér tímu Dave Brailsford, ktorého citovala agentúra Reuters. Porte figuruje v priebežnej klasifikácii Tour na ôsmej priečke, na vedúceho Taliana Vincenza Nibaliho stráca 1 minútu a 54 sekúnd.

Froome odstúpil z Tour počas stredajšej 5. etapy z belgického Ypres do Arenberg Port du Hainaut. Britský obhajca mal problémy už v utorňajšej etape, keď si pri páde oškrel ľavé koleno, lakeť a zranil pravé zápästie. V stredu spadol prvýkrát už na začiatku náročnej 152,5-kilometrovej trate, na ktorej jazdcom komplikovalo situáciu daždivé počasie. Druhý pád a definitívny koniec prišiel asi 66 km pred cieľom. Froome sa len ťažko pozviechal zo zeme, pričom iba s ťažkosťami hýbal pravou rukou. Keď prišiel servisný automobil Sky s jeho mechanikmi, skúsil sa posadiť na bicykel, no vzápätí s bolestivými výrazom len pokýval hlavou na znak, že to nepôjde a nasadol do auta.

Tím Sky prišiel o svojho lídra v úvode Tour už druhýkrát v priebehu štyroch rokov. "Strata Chrisa je zdrvujúca. Verím však, že budúci rok bude ešte hladnejší po víťazstve," povedal o Froomeovi nový líder tímu Porte.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok