Kažimír: V diskusii s prezidentom SR sme sa sústredili na sociálny balíček

TASR TA3
8.7.2014 16:10

Kľúčovou témou dnešného rokovania prezidenta SR Andreja Kisku a ministra financií SR Petra Kažimíra (Smer-SD) v Prezidentskom paláci bol najmä tzv. balíček sociálnych opatrení, ktorý avizovala vládna strana Smer-SD koncom júna. Informoval o tom Kažimír po stretnutí s hlavou štátu.

Kažimír: V diskusii s prezidentom SR sme sa sústredili na sociálny balíček
TASR

"Diskutovali sme o všetkom, ale kľúčovo sme sa sústredili na nami avizovaný pozitívny balíček, na ktorom začíname pracovať v tímoch na jednotlivých ministerstvách našej vlády. Rokovali sme o úľavách pre nízkopríjmových zamestnancov, o cestovaní po železnici, o podpore materských škôl, o podpore podnikania. Samozrejme aj o situácii v Európe, keďže som sa včera vrátil zo zasadnutia ministrov Euroskupiny," spresnil minister financií SR.

"To sa musíte spýtať pána prezidenta. Nedovolím si komentovať jeho názor, ale mám pocit, že sme našli veľa spoločného," odpovedal Kažimír na otázku, či sa prezident SR stotožnil s návrhom vládneho balíčka opatrení.

Prezidenta SR podľa
Kažimíra "veľmi zaujímala" podpora tzv. start-upov, ako aj podpora mladých podnikateľov so zaujímavými nápadmi. "V tejto oblasti sme pripravení spolu robiť na ďalších návrhoch, s ktorými prídeme potom aj pred verejnosť," dodal šéf Ministerstva financií SR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok