Popradská cestovka Darne vyhlásila úpadok

SITA
8.7.2014 14:27

Popradská cestovná kancelária Darne v utorok vyhlásila úpadok, pred klientmi sa však zatajuje, píše portál Topky.sk. O úpadku sa klienti nedozvedia na webe cestovky, nefungujú ani telefonické kontakty.

Popradská cestovka Darne vyhlásila úpadok
facebook

Kancelária bola proti úpadku na tento rok poistená v Allianzi. Jej hovorca Artur Šturmankin z odboru firemnej komunikácie pre Topky.sk potvrdil, že im zástupcovia Darne oznámili túto správu v pondelok v neskorých hodinách. "Táto cestovná kancelária mala s Allianz - Slovenská poisťovňa uzatvorenú zmluvu proti úpadku na sumu 82 tisíc eur," uviedol.

V súčasnosti má Darne v zahraničí 55 klientov, ktorí dovolenkujú v Bulharsku, poisťovňa zabezpečila ich prevoz autobusom na stredu 9. júla. Klienti, ktorí majú zakúpený zájazd cez Darne CK, môžu poisťovňu žiadať o vrátenie peňazí do šiestich mesiacov od vyhlásenia úpadku. Musia však predložiť zmluvu o obstaraní zájazdu, doklad o zaplatení a vyplniť hlásenie o poistnej udalosti. Poisťovňa zároveň vyzvala všetkých ľudí, aby žiadali ešte pred zakúpením zájazdu cestovku o doklad poistenia proti insolventnosti alebo proti úpadku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok